Speranță în cazul fetei de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab-uri: „Înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus”

Speranță în cazul fetei de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab-uri: „Înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus”

În ciuda unei investigații care a durat o perioadă îndelungată, trupul adolescentei nu a fost găsit. Poliția britanică crede că a fost ucisă în zona orașului Blackpool. În timpul unui proces de crimă din 2007, anchetatorii au venit cu o ipoteză cumplită: trupul ei ar fi fost tăiat și măcinat în kebab-uri, iar oasele zdrobite în chit de gresie de către doi bărbați.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„A fost înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus. Au existat rapoarte conform cărora Charlene ar fi fost înșelată și atrasă în industria sexului, ceea ce mi-a frânt inima”, a spus mama ei, pentru Manchester Evening News.

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

Cazul nu a putut fi elucidat de jurații britanici

Juriul care ar fi trebuit să elucideze cazul nu a reușit să ajungă la o decizie cu privire la vinovăția bărbaților. Și, după ce a fost programat un nou proces, acuzații au fost eliberați în aprilie 2008 din cauza îngrijorărilor legate de probele adunate de poliție.

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Acum, dr. Kirsty Bennett, lector la Universitatea Leeds Trinity, specializată în cazuri vechi nerezolvate, va conduce o nouă echipă care va încerca să descopere ce s-a întâmplat cu Charlene. Experta va lucra împreună cu Ronay Crompton, de la campania Justice for Charlene Downes, și speră să găsească „dovezi noi” despre dispariția adolescentei.

„Scopul nostru principal este să revizuim cazul Charlenei, să identificăm deficiențele și să obținem dovezi noi. Charlene a fost abandonată de toți cei care ar fi trebuit să o protejeze. Poliția, serviciile sociale, toți au dezamăgit-o. Încercăm să construim o moștenire și să luptăm pentru o justiție reală pentru ea, astfel încât să fie amintită pentru ceva pozitiv”, a declarat dr. Kirsty Bennett.

Trupul lui Charlene, care a venit în Blackpool din regiunea Midlands împreună cu părinții Bob și Karen și fratele Robert când avea 10 ani, nu a fost găsit niciodată. Iar ceea ce a ieșit la iveală în urma dispariției fetei a fost o imagine îngrijorătoare a exploatării sexuale a copiilor în Blackpool, despre care apropiații spun că nu a dispărut.

Recompensă de de lire sterline pentru informații care să ducă la condamnarea ucigașului

Astăzi există încă o recompensă de de lire sterline oferită de poliție pentru informații care să ducă la condamnarea ucigașului. „Cazul este încă deschis și apelăm la oricine are informații să ne contacteze”, a spus purtător de cuvânt al Poliției Lancashire.

Proiectul Awaken, care a fost înființat în urma dispariției Charlenei, a fost una dintre primele echipe din Marea Britanie care a combinat resursele poliției, serviciilor sociale și sănătății pentru a combate exploatarea sexuală a copiilor. De la înființarea sa, în 2003, sute de tineri vulnerabili au fost identificați și protejați.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191