Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/Elevii ar putea fi testați antidrog în școli

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/Elevii ar putea fi testați antidrog în școli

Controale-fulger în şcoli și licee pentru depistarea consumatorilor de droguri. Așa vor politicienii să combată traficul de stupefiante în rândul tinerilor.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, în cazul în care „manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri”.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

El a precizat că o astfel de testare s-ar face doar cu acordul părinţilor.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Ministrul de Interne a făcut aceste declarații luni seară, când a prezentat concluziile Corpului de control în cazul accidentului de la 2 Mai, unde un băiat de 19 ani, care conducea drogat, a ucis cu mașina doi tineri.

El a vorbit despre măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, care să fie incluse în „Planul Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024”, plan care există, spunând că a stabilit o întâlnire cu reprezentanții mai multor ministere, între care Educație, Sănătate, Muncă.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bulling-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat el.

În acest contest, ministrul de Interne a vorbit despre analizarea posibilității „testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Reamintim că anul trecut un al unui deputat PSD prevedea posibilitatea ca elevii şi studenţii să fie testaţi pentru droguri la şcoală sau facultate! Iar cei care refuză acest lucru riscau până la cinci ani de închisoare. Între timp, proiectul a fost respins.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191