Statul a pus ochii pe leneşi. Cum vor fi „şantajaţi” şomerii să meargă la muncă, ce venit se „taie”!

Statul a pus ochii pe leneşi. Cum vor fi „şantajaţi” şomerii să meargă la muncă, ce venit se „taie”!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că persoanele care sunt apte să muncească şi nu vor să facă acest lucru nu vor beneficia de venitul minim de incluziune.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Oficialul Guvernului s-a referit, printre altele, şi la venitul minim de incluziune, despre care a spus că „este stabilit şi foarte bine aşezat” pe trei piloni extrem de importanţi.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Cum vor fi „şantajaţi” leneşii

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Budăi anunţă că cei care sunt apți de muncă, dar refuză să se angajeze nu vor mai face parte din acest program şi anunţă anchete pe trei direcții importante.

„O să acordăm sprijin, dar o să acordăm sprijinul care celor care într-adevăr au nevoie. Vorbim de o nouă reformă a ceea ce se întâmplă, şi ce se întâmpla cu ajutorul social, acel intitulat venitul minim de incluziune care este sprijinit pe 3 piloni extrem de importanți.

Un pilon este evitarea și diminuarea cât mai mult a riscului de sărăcie extremă pentru populație. Al doilea pilon extrem de important este orientarea către muncă a componenților, a membrilor familiei care sunt apți din punct de vedere legal și al sănătății să muncească.

Mă refer aici la cei care din punct de vedere legal adulţi pot munci și la cei care nu au probleme de sănătate din familia care solicită încadrarea la acest venit minim de incluziune.

Și un al treilea pilon extrem, extrem de important este dedicat copiilor printr-un parteneriat între Ministerul Muncii și autoritățile publice locale, este dedicat copiilor din familiile aflate la nevoie, copii pe care să-i încurajăm să continue să meargă la școală și să diminuăm cât mai mult abandonul școlar din cauza sărăciei”, a spus ministrul Muncii.

Sprijin pentru patroni

Budăi a făcut referire şi la modul în care ministerul a sprijinit mediul de afaceri, după o perioadă grea, de pandemie, să-şi apere locurile de muncă.

El a menţionat că, referitor la măsurile de încurajare a ocupării, au fost transferaţi în noiembrie 57 milioane de euro de pe altă linie de finanţare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191