SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

SUA au cumpărat 81 de avioane de luptă de fabricație sovietică din Kazahstan, un aliat istoric al Rusiei, dar care are relații tot mai apropiate cu țări occidentale, relatează Business Insider. Avioanele ar putea fi folosite pentru piese de schimb sau ca momeală în regiunile de conflict din Ucraina, potrivit Kyiv Post.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Kazahstanul, care își modernizează flota aeriană, a scos la licitație 117 avioane de luptă și bombardiere din era sovietică, inclusiv MiG-31, MiG-27, MiG-29 și Su-24 din anii 1970 și 1980.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Valoarea de vânzare declarată a fost de un miliard de tenge kazahi, sau 2,26 milioane de dolari. Aceasta înseamnă o valoare medie de de dolari pentru fiecare avion.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Potrivit canalului ucrainean de Telegram Insider UA și siteului rus de știri Reporter, SUA au achiziționat 81 dintre avioanele vechi, care sunt inutilizabile.

Siteul rus Reporter a spus că vânzarea a fost făcută prin companii offshore.

Potrivit Kyiv Post, însă, aceste vechituri ar putea fi utile în Ucraina, care mai folosește avioane de acest fel, pentru piese de schimb sau ca momeală în zonele de conflict.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191