SUA au lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru a „descuraja amenințările secolului XXI”

SUA au lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru a „descuraja amenințările secolului XXI”

Statele Unite au lansat, marți dimineața, o rachetă balistică intercontinentală neînarmată de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California, fiind prima din cele două lansări programate pentru această săptămână, relatează CBS News. Imagini cu lansarea rachetei Minuteman III au apărut pe rețelele sociale.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Testul a fost efectuat de o echipă de aviatori de la Air Force Global Strike Command, o ramură a Forțelor Aeriene americane responsabilă cu descurajarea nucleară, și a fost sprijinită de gardienii Forțelor Spațiale, a precizat comandamentul într-un anunț.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Programul de testare a lansării este conceput „pentru a valida și verifica siguranța, securitatea, eficacitatea și disponibilitatea sistemului de arme”, a precizat acesta. 

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

În prezent, există 400 de rachete Minuteman III în diferite baze ale Forțelor Aeriene din întreaga țară, pe care aripa militară le descrie ca fiind un sistem de arme strategice menit să servească drept „factor de descurajare nucleară fiabil și eficient”.

Teste similare au mai fost efectuate de peste 300 de ori înainte, a precizat Space Launch Delta 30, adăugând că acestea „nu sunt rezultatul evenimentelor mondiale actuale”, ci intenționează „să demonstreze că descurajarea nucleară a Statelor Unite este sigură, securizată, fiabilă și eficientă pentru a descuraja amenințările secolului XXI și pentru a ne liniști aliații”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191