Subprefectul Emil Draganescu, unul dintre cei mai experimentati si respectati oameni din administratia prahoveana, isi prezinta raportul pe 2022

Subprefectul Emil Draganescu, unul dintre cei mai experimentati si respectati oameni din administratia prahoveana, isi prezinta raportul pe 2022

Subprefectul de Prahova Emil Draganescu, unul dintre oamenii de administratie cu o vasta experienta pe functie si foarte respectati in judet, si-a prezentat, astazi, raportul de activitate pe anul 2022. De altfel, Draganescu se numara printre putinii functionari publici care i-a tinut la curent pe prahoveni cu activitatea desfasurata in timpul mandatului de subprefect, prezentand periodic rapoartele controalelor efectuate la institutiile deconcentrate, initiativele si actiunile intreprinse in folosul comunitatii prahovene, fie ca vorbim despre mediul de afaceri sau sectorul public.

Mesaj din partea judecatorilor pentru „Portocala si Onea”: Magistrati cu un profil nesanatos

„Dragi prieteni,

Un băiețel de cinci ani din Ploieşti, diagnosticat cu leucemie, are șanse la viată dacă îi suntem alături

Voi prezenta aici raportul meu de activitate pentru anul 2022!

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Vreau să vă spun că din postura unuia dintre subprefecții cu cea mai vastă experiență pe această funcție din țară( fapt cu care mă mândresc), apreciez anul ce stă să treacă ca unul foarte greu, cu provocări enorme dar pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, l-am trecut cu bine!

Am avut alături prefectul județului , domnul Virgiliu Nanu, domnul subprefect Alexandru Vane, colectivul Prefecturii, o echipă solidă, profesionistă cărora le mulțumesc!!

Sigur că mai jos este doar o parte a activității mele, sigur că este loc de mai bine, dar vă asigur pe toți că mă străduiesc și sunt dedicat!

LA MULȚI ANI !!!

RAPORT DE ACTIVITATE-2022

Servicii deconcentrate-Instituții Publice-Autorități locale:

-Am demarat un amplu proces de verificare a serviciilor publice deconcentrate, transparent și am prezentat public rapoartele verificărilor și constatărilor pentru cele 3 servicii verificate anul acesta:AJOFM, Casa de Pensii și Direcția pentru Tineret și Sport!

-Activarea pentru prima oară a Comisiei Județeane pentru prevenirea Violenței în Sport!Rezultatele nu vor întârzia să apară!

-Participarea la elaborarea și avizarea unor planuri de măsuri județene precum :Planul de măsuri in contextul secetei, Planul de siguranță
al unităților de învățământ, Planul de activități al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Planul național de combatere a efectelor consumului de droguri sau Planul de măsuri pentru combaterea efectelor incendiilor de vegetație!

-Implicarea directă și activă în gestionarea crizei covid, a crizei refugiaților, a termiei!

-Participarea la elaborarea unor proiecte de Hotărâri de Guvern pentru repartizarea unor sume din fondul național de urgență sau din cel de rezervă către autoritățile locale din Prahova!

-Participarea la procesul decizional cu privire la mutarea activității Serviciului de Permise și Înmatriculări la Prahova Value Center, măsură fără precedent județean și care va duce la creșterea gradului de confort al cetățeanului în raport cu acest serviciu!

-Participarea în vederea aprobării sau respingerii hotărârilor Comisiei Județene de Fond Funciar al cărei membru sunt!

-Participarea în calitate de membru sau coordonator la lucrările lunare ale următoarelor comisii: Comisia de Dialog Social, Colegiul Prefectural, Comisia pentru Persoane Vârstnice!

-Relaționarea directă cu primăriile din județ în limita atribuțiilor și mă refer aici în special la situațiile de urgență!

-Coordonarea directă a unor acțiuni de control pe linia respectării autorizațiilor de construcție, sau a respectării normelor sociale, măsurilor cu ocazia unor competiții sportive, etc!

-Participarea la Programul Managementul Situațiilor de Urgență!

-Recepția alături de conducerea ISU Prahova a unor autospeciale moderne, în cadrul unui program cu fonduri europene!

RELAȚIA CU OPERATORII PUBLICI ȘI PRIVAȚI ȘI CU MEDIUL DE AFACERI AUTOHTON:

-Întalniri cu reprezentanții Electrica, Enel, Depogaz, în contextul crizei energetice!

-Ședința de lucru cu principalii furnizori și operatori de apă de pe raza județului!

-Întâlnire cu principalii furnizori de telecomunicații și rețelarii din Prahova!

-Participarea alături de parlamentarii PSD la vizita Ministrului Economiei la Salina Slănic, vizită cu ocazia căreia s-a hotărât ca în 2023 să se reabiliteze liftul turistic și să crească investițiile în componenta de exploatare!

-Participarea la Topul Național al Firmelor Private!

-Organizarea unor dezbateri cu reprezentanții HORECA, cu cei din domeniul RETAILER sau cu fermierii autohtoni!

-Participarea la întalnirea reprezentanților Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, mediul de afaceri și Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene!

-Participarea la Topul Firmelor Prahovene, organizat de Camera de Comerț și Industrie Prahova!

-Organizarea unei dezbateri la care am adus în fața mediului de afaceri prahovean conducătorii tuturor instituțiilor și serviciilor publice cu atribuții de control!!

-Onorarea tuturor invitațiilor primite din partea firmelor private prahovene !

-Participarea în cadrul comisiilor de dialog social la întâlniri cu reprezentații sindicatelor și patronatelor!

-Promovarea programelor guvernamentale de sprijinire a antreprenorilor locali!

EDUCAȚIE ȘI TINERET:

-Participarea alături de reprezentanții Fundației Județene pentru Tineret și Sport la întâlniri cu tinerii prahoveni!

-Promovarea unor acțiuni de impact, alături de Insoectoratul Școlar și celelalte instituții de profil, in scopul prevenirii consumului de droguri!

-Premierea reprezentanților Colegiului “Dimitrie Cantemir “ din Breaza cu ocazia aniversării a 110 ani de existență a celui mai titrat colegiu militar din țară!

-Primirea, în cadrul unui program Erasmus a unor grupuri de liceeni din Italia, Grecia sau Bulgaria, alături de reprezentanții Colegiului Pedagogic “Regina Maria”!

-Verificarea de către personalul din subordine a tuturor unităților de învățământ, în contextul debutului anului școlar!

-Onorarea tuturor invitațiilor de participare la evenimente găzduite de U.P.G Ploiești!

-Participarea la evenimente organizate de Organizația Umanitară Concordia, precum inaugurarea Școlii Primare!

-Sprijinirea proiectului ”Subprefect pentru o zi”, proiect în cadrul căruia, Antonio Hachi, un tânăr și capabil student s-a identificat cu această funcție pentru o zi!

-Sprijinirea integrării copiilor și tinerilor ucraineni care au ales să continue studiile aici!

-Participarea îmoreună cu bunul meu prieten, Mădălin Tănase și Librăria Cărturești la un program special de dezvoltare culturală a micilor practicanți de arte marțiale!!

-Prezența la depuneri de jurământ sau la ceremonii de absolvire ale subofițerilor de la Școala de Pompieri ”Pavel Zăgănescu” Boldești!

-Promovarea programelor sociale de întrajutorare a tinerilor cu nevoi speciale, organizate de către AJOFM Prahova!

RELAȚIA CU MASS-MEDIA:

-Participarea la 10 emisiuni tv!

-Prezentarea unor informații adresate publicului prin 23 de sincroane și interviuri!

-Onorarea tuturor solicitărilor din partea reprezentanților presei locale cu privire la activitatea mea!

-Participarea la lansarea stației regionale Antena 3!

PARTICIPAREA LA ACTIVITĂȚI CULTURALE ȘI CEREMONII:

-Participarea la sfințirea bisericii Sfânta Vineri, alături de Patriarhul României!

-Participarea la dezvelirea a 7 busturi, în colaborare cu autorități locale și Fundația cultural-istorică ”Mihai Viteazul”!

-Pariciparea la sărbătorile naționale și la zile cu deosebită însemnătate precum:Ziua Imnului, Ziua Eroilor, Ziua Independenței, Ziua Veteranilor, Ziua Europei, 22 Decembrie, etc.!

-Cinstirea eroilor neamului laevenimentele de la Crucea Caraiman!

-Primirea Majestății Sale Regina și a trenului regal!

Mulțumesc tuturor!”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191