„Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă”. Poliția poloneză a intrat în alertă după ce a descoperit că Wagner încearcă să recruteze în țară

„Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă”. Poliția poloneză a intrat în alertă după ce a descoperit că Wagner încearcă să recruteze în țară

Gruparea de mercenari Wagner a lui Evgheni Prigojin încearcă să recruteze luptători în Polonia cu ajutorul unor stickere. Poliția poloneză investighează aceste eforturi ale mercenarilor ruși, relatează dpa, citată de Agerpres.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Stickerele de mărimea unei coli A5 au fost văzute de cetăţeni în mai multe cartiere din oraşul Cracovia, în sudul Poloniei, a declarat, sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale din orașul polonez.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Stickerele prezintă logo-ul Wagner, sub care este scris în engleză: „Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă”. Codul QR de dedesubt trimite la un site de recrutare a grupului de mercenari, potrivit poliţiei. Polonia a dat semne de nervozitate după ce trupele din armata privată a lui Evgheni Prigojin s-au stabilit în statul vecin Belarus, după o rebeliune eşuată împotriva regimului Putin.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Potrivit conducerii de la Minsk, luptătorii Wagner se ocupă de instruirea armatei bieloruse. „Nu ştim dacă acţiunea cu stickerele este o glumă sau dacă există ceva mai serios în spatele ei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Cracovia. Ea a mai precizat că parchetul a fost informat şi că poliţia încearcă să-i identifice pe cei care au afişat stickerele.

În Polonia este ilegală recrutarea pentru armate străine şi forţe de mercenari, precum şi activarea în astfel de organizaţii. Cei care încalcă aceste interdicţii riscă până la cinci ani de închisoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191