Sunteți de acord? ANRE: Montarea contoarelor de căldură sau a repartitoarelor în blocuri este obligatorie până la 31 decembrie

Sunteți de acord? ANRE: Montarea contoarelor de căldură sau a repartitoarelor în blocuri este obligatorie până la 31 decembrie

Iată postarea ANRE de pe pagina sa de facebook de azi dimineață:

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

“Cu ajutorul sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, cu citire de la distanță, veți plăti exact cât consumaţi!

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În imobilele de tip condominiu şi în clădirile mixte racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă centrală de încălzire sau de răcire este obligatorie montarea contoarelor individuale până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Prin contorizarea individuală se poate realiza o economie de energie și, implicit, o reducere a cuantumului facturii. Comisia Europeană a indentificat în contorizarea individuală un potenţial de 15-30% de economisire a energiei, reducere a costurilor şi diminuare a emisiilor de CO2. Fiecare proprietar plăteşte consumul aferent apartamentului său și cota-parte din consumul comun, evidenţiate în nota de consum individual pusă la dispoziţie lunar de firma autorizată de ANRE”

O obligație care a fost amânată

Termenul de implementare a contorizării se tot amână, de 15 ani. La începutul acestui an a intrat în vigoare o nouă lege care stabilește însă 31 decembrie 2023 ca dată-limită pentru montarea de sisteme indivuduale de contorizare a energiei termice sau de repartitoare de costuri în blocurile racordate la sistemele de distribuție a energiei termice.

“În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică în sistem de distribuţie orizontală este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit” scrie în legea 24/2023.

Așadar, dacă nu va apărea o nouă modificare, până la finalul acestui an aceste sisteme de măsurare a energiei termice devin obligatorii pentru cei care stau în apartamente de bloc racordate la rețeaua centralizată.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191