„Sunteți un candidat de pe banca de rezervă”. „Infractorilor!” Scandal la audierea Alinei Gorghiu. Șoșoacă și Orban s-au certat cu toți

„Sunteți un candidat de pe banca de rezervă”. „Infractorilor!” Scandal la audierea Alinei Gorghiu. Șoșoacă și Orban s-au certat cu toți

Audieri cu scandal la comisia pentru Justiție. Senatoarea Diana Șoșoacă s-a certat cu toată lumea. Scandal au făcut și reprezentanții USR nemulțumiți că ministrul propus, Alina Gorghiu, nu a răspuns după fiecare întrebare.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ne-ați permis o singură întrebare

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Să fac și eu consideraț

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Nu, sunt întrebări, nu considerații.

Sunteți un fel de candidat de pe banca de rezerve.

Ce remarca misogină.

E firesc să prelungiți timpul, vrem răspunsuri.

Dumneavoastră ați blocat candidatul să răspundă la întrebări.

Vă asigur că voi veni la comisie pentru a detalia orice nelămurire

Trecem la vot în comisii.

Un Parlament unde nu se răspunde la întrebări nu mai există, nicio întrebare a opoziției nu a primit răspuns

Rușine!

Demisia!

Abțineri?

Gata, închidem ședința.

Scandalul a pornit din cauza timpul alocat pentru răspunsurile la întrebări. Opoziția și-a dat seama că nu e timp ca Alina Gorghiu să răspundă la toate întrebările, a cerut un timp de dezbatere mai lung, dar cei acre au condus ședința, iar președintele comisiei i-a atras atenția să înceteze cu afirmațiile misogine.

Pe de altă parte, Orban a acuzat că unii dintre parlamentari au fost lăsați în picioare pentru că nu au fost scaune suficiente.

De asemenea, Diana Şoşoacă i-a jignit pe cei din comisii, după ce ministrul propus nu a putut răspunde tuturor întrebărilor. 

”V-aţi arătat incompetenţa şi laşitatea. Fricoşilor, fugiţi, să nu cumva să vă prindă cineva să vă adreseze o întrebare”, a spus Şoşoacă. 

”Lamentabilă prestaţie a tuturor, ruşine să vă fie, înţelegere cu USR-ul să se întârzie să nu se răspundă la întrebări. Asta aţi făcut mereu, un Parlament de trădători. Ruşine să vă fie, lamentabililor, incompetenţilor şi infractorilor. Ăsta este adevărul. Toţi la puşcărie ar trebui să staţi. Faceţi, doamna Gorghiu, mai multe puşcării”!, a mai spus Şoşoacă. 

Scandalul a continuat și în timpul numărării voturilor.

Senatoarea Alina Gorghiu a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei, în audierile din comisiile parlamentare, cu 85 de voturi pentru şi 36 împotrivă.

Alina Gorghiu a declarat în cadrul audierii că trebuie să fie garantată independenţa justiţiei. ”E foarte important să reuşim să eficientizăm justiţia ca serviciu public, astfel încât să avem proceduri judiciare şi administrative care să ducă la o reducere a termenelor în litigii, să garanteze accesul efectiv la justiţie al fiecărui cetăţean”, a spus ea. 

”Poate e mult spus să pară prietenoasă justiţia pentru cetăţean dar îmi doresc tare mult să vorbim despre justiţie nu ca despre ceva rece, ca despre o instituţie la care mulţi se raportează cu temere, cu reticenţă, ci la o instituţie care reuşeşte să vină în întâmpinarea fiecăruia atunci când avem probleme”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Ministrul propus la Justiţie s-a referit şi la deficitul din sistemul judiciar. ”Există un număr relativ relevant de posturi vacante şi situaţia este chiar mai dificilă pentru procurori, vă asigur că există din partea Ministerului Justiţiei disponibilitatea de a identifica toate pârghiile pentru a se rezolva această problemă”, a arătat Gorghiu. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191