
INGREDIENTE
500 g carne curcan
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa mare
1/2 telina
4-5 cartofi
chimen Kotany
sare
piper negru Kotany
paprika
pasta Gulas iute
-pentru galuste:
1-2 oua
3 linguri cu varf faina
1 lingura ulei
Handbalistele de la CS ALPHA Prahova, victorie spectaculoasă în primul meci oficial jucat acasă
Portii: 8 Timp de preparare: sub 90 minute
Șobolanii, „vedetele” Sărbătorii Vinului de la Valea Călugărească
MOD DE PREPARARE RETETA Supa gulas:
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Virgil Nanu va fi prezent la derby-ul FC Petrolul – Rapid. „Doamne ajută, să câștigăm!”
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam.
Adaugam cuburile de carne si le amestecam cu ceapa pina isi schimba culoarea.
Punem sare, piper, paprika si pasta gulas, amestecam sa se omogenizeze apoi adaugam apa necesara.
Semintele de chimen le-am legat intr-un tifon si le-am pus in supa.
Lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea este aproape fiarta.
Adaugam morcovii si radacinoasele taiate si mai lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem cartofii taiati si ii lasam si pe ei sa fiarba.
Intre timp de fac galustele din ouale batute bine ,faina , ulei si apa cit cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros decit smantana.
Cand supa fierbe( clocoteste) se rup galustele cu o lingura si se lasa apoi sa fiarba pina se ridica la suprafata.
Cand toate sunt fierte, mai asezonam daca este cazul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare sa aveti la o supa foarte picanta.
TIPS-URI
1. Supa se serveste cu ardei iute, chiar daca unele din ingredientele folosite sunt iuti.
sursa: www.bucataras.ro