SURSE/ PSD vrea un ministru independent la justiție, nu un politician

SURSE/ PSD vrea un ministru independent la justiție, nu un politician

Cel mai probabil justiția va ajunge la PSD în urma negocierilor de joi seara, însă Marcel Ciolacu ar dori ca viitorul ministru al justiției să fie un independent, nu o persoană din rândul membrilor PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului. Ministerul justiției este condus în prezent de Cătălin Predoiu (PNL).

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

În varianta în care ministerul justiției ar fi rămas la liberali, PNL l-ar fi mențiunt în funcție pe Cătălin Predoiu.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Numele vehiculate în presă până acum pentru ministerul justiției au fost deputatul PSD, Simona Maya Teodoroiu, senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al justiției în guvernul Ponta, dar Laura Vicol, președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Ministerul justiției nu mai reprezintă o miză politică după numirea procurorilor-șefi, însă poate propune revocarea acestora, cu avizul secției de procurori a CSM. Pe de altă parte, în perioada următoare vor fi făcute numirile în eșaloanele doi-trei din parchete, care prezintă o importanță destul de mare dat fiind că sunt funcții operative. Și aceste numiri sunt făcute, potrivit legii, tot de ministrul justiției.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191