Țara aproape de România unde poți să-ți iei casă cu teren cu numai 7.000 de euro: „Cum să nu pleci din țară?”

Țara aproape de România unde poți să-ți iei casă cu teren cu numai 7.000 de euro: „Cum să nu pleci din țară?”

Un număr tot mai mare de români se arată interesați să-și achiziționeze proprietăți în alte țări din Europa, în special acolo unde prețurile sunt considerabil mai mici în comparație cu România.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

De la românii din vestul țării, până la cei din Moldova sau Dobrogea, interesul pentru achiziționarea de case în Ungaria, la granița cu România, a crescut semnificativ.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Prețurile sunt accesibile, iar condițiile sunt excelente, mulți dintre ei transformând aceste proprietăți în pensiuni pentru a profita de faptul că zona este extrem de căutată de turiștii din întregul continent, care vin să se bucure de apele termale.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Un exemplu ilustrativ este un anunț postat pe un grup de Facebook, care spunea: „Vând casă în Ungaria la prețul de de euro. Dispune de două camere, bucătărie, anexe și un teren de de metri pătrați”.

Reacțiile nu au întârziat să apară, majoritatea oamenilor întrebând în ce sat se află proprietatea. Autorul postării a răspuns prompt: „Este în Kotegyan, primul sat după vama Salonta. Nu este departe de Oradea”.

Comentariile au variat, unii remarcând că este un preț atrăgător și întrebându-se retoric cum să nu profiți de o astfel de oportunitate.

Alții au subliniat că nu este neapărat nevoie să părăsești țara pentru a cumpăra o a doua casă, exemplificând cu situația personală deținând două case de vacanță în Ungaria.

Un alt aspect atrăgător al achiziționării unei proprietăți în Ungaria este liniștea, existența băilor termale și fluxul constant de turiști din întreaga Europă, care asigură un grad de ocupare ridicat pentru pensiunile transformate din case.

Există și voci critice, care menționează că în Ungaria există amenzi pentru neglijența în întreținerea proprietății, dar alții consideră aceasta drept un lucru pozitiv, evidențiind dorința pentru o țară civilizată și curată.

„În Ungaria dacă nu îți repari gardul sau tunzi iarba sunt amenzi de nu-ți mai merită nici gratis”, a comentat altul. „Și ce e rău în asta? Vrem țară civilizată și curată, atunci să fim așa”, i-a răspuns un internaut.  

În România așa ceva nu găsești O vinzi repede la banii ăstia”, a observat altul. „Cum de euro? Așa ceva în România costa de euro minim!”, a comentat altcineva. „Și așa li se pare scump”, a intervenit autorul postării inițiale. „Cum scump? Un teren păpădit de 500 m la 20 km de București costă de euro minim!”, a punctat cineva.

O casă în Fildu de Jos, la aproximativ 50 de kilometri de Cluj, fără canalizare, era scoasă la vânzare cu suma de de euro, și unde o casă bătrânească din Gherla, la aceeași distanță de Cluj, era vândută cu de euro, iar proprietara recunoștea necesitatea unor renovări, diferența este evidentă, scrie  

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191