Țara care a transformat în sărbătoare națională ziua în care a plecat ultimul soldat american

Țara care a transformat în sărbătoare națională ziua în care a plecat ultimul soldat american

Cabinetul taliban a stabilit sâmbătă ca data de 31 august, ziua în care ultimul soldat american a părăsit Afganistanul în 2021, să fie sărbătoare naţională.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Biroul administrativ al prim-ministrului talibanilor a declarat într-un comunicat că s-a decis de către Cabinet ca ziua de 31 august să fie considerată o sărbătoare în calendarul oficial, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Chris Donahue, general-maior al armatei americane, a fost ultimul soldat american care a părăsit Aeroportul Kabul la miezul nopţii pe 30 august 2021.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Pe baza Acordului de Pace de la Doha, SUA şi aliaţii lor au plecat din Afganistan după 20 de ani de prezenţă militară acolo. Cu două săptămâni înainte de retragerea completă a forţelor străine, guvernul afgan susţinut internaţional s-a prăbuşit şi talibanii au intrat victorioşi în oraş şi au reluat puterea.

De atunci, talibanii şi-au reimpus legile stricte şi au privat fetele şi femeile afgane de acces la şcoli dincolo de clasa a şasea. Ca rezultat, nicio ţară din lume nu le-a recunoscut guvernul de facto încă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191