Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse

Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse

Ucraina anunţă că a fost dejucat un complot de asasinare a preşedintelui Volodimir Zelenski. Presa din Ucraina scrie că presupusul criminal este un cetățean polonez care îşi oferise serviciile spionajului militar rusesc.  

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Ofiţerii ucraineni de aplicare a legii, în cooperare cu organele de aplicare a legii din Republica Polonă, au reţinut un cetăţean polonez, suspectat că ar fi fost dispus să acţioneze în favoarea serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Ukrainskaia Pravda scrie că bărbatul din Polonia s-ar fi oferit să îl asasineze pe preşedintele Ucrainei. Potrivit anchetei, suspectul, din proprie iniţiativă, a stabilit contacte cu reprezentanţi ai Comandamentului Forţelor Armate Ruse şi i-a informat cu privire la faptul că este dispus să lucreze pentru serviciile secrete militare ruseşti.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Printre sarcinile sale se numărau colectarea şi transmiterea către partea rusă a unor informaţii privind securitatea aeroportului Rzeszów-Jasionka din Polonia. Între altele, acesta urma să ajute serviciile speciale ruseşti să planifice o posibilă tentativă de asasinat asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în momentul în care ar fi venit în vizită în Polonia.

Procurorii ucraineni şi ofiţerii SBU (serviciul de securitate ucrainean) i-au informat pe omologii lor polonezi cu privire la posibila comitere a unei infracţiuni penale şi au predat probe-cheie în acest caz, ca parte a asistenţei juridice internaţionale.

Agentul recrutat de serviciile speciale ruseşti a fost identificat şi reţinut în Polonia. Procurorii polonezi l-au acuzat pe deţinut de intenţia de a acţiona în numele unui serviciu de informaţii străin. Tribunalul districtual din Varşovia a decis, joi, arestarea sa.

Ancheta, în curs de desfăşurare, este condusă de Agenţia de Securitate Internă sub supravegherea Parchetului Naţional al Republicii Polone.

Articol recomandat de

NEWS ALERT Gigi Becali a făcut anunțul: ce fotbalist semnează cu FCSB

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191