Testul rutier la care 9 din 10 șoferi dau răspuns greșit. Care mașină trece prima în intersecție?

Testul rutier la care 9 din 10 șoferi dau răspuns greșit. Care mașină trece prima în intersecție?

Mulți șoferi din România au fost puși în dificultate de un test rutier care a devenit viral. Această provocare este utilă și pentru viitorii șoferi care vor încerca să obțină carnetul de conducere. 

Exclusiv/ DSP, in control inopinat la Halele Centrale din Ploiesti. Imagini cu impact emotional!

Testul cu pricina a dat bătăi de cap multor șoferi care nu au reușit din prima să ofere un răspuns corect. Tu știi care este ordinea de trecere a tuturor autovehiculelor? 

Exclusiv/ Crin Antonescu vine joi în Prahova. Întâlnire cu primarii PSD și PNL

Tu știi ordinea de trecere a mașinilor?

Semnalizarea rutieră din trafic trebuie să fie respectată cu sfințenie de către toți participanții la trafic, fie că vorbim despre indicatoare rutiere, marcaje rutiere sau agenți care ajută la o mai bună funcționare și fluidizare a traficului, astfel încât șoferii pot circula regulamentar. 

Viceprimarul Săraru (AUR) – solicită mărirea bugetului pentru Spitalul de Pediatrie din Ploiești

Imaginea cu pricina prezintă o intersecție care este dirijată de un polițist rutiert. Șoferii trebuie să cunoască semnele făcute de polițist și aceștia să știe cine trece primul prin intersecție. 

Potrivit indicațiilor date de polițistul rutier, prioritate au cele două mașini din stânga și dreapta acestuia, cea galbenă și respectiv mașina albastră, pentru că se află pe banda cu prioritate față de mașinile care vin din sensurile opuse. 

Cum se realizează semnalizarea rutieră 

Conform articolului 29 alineatul 1 din OUG, semnalizarea rutieră se face prin următoarele mijloace: 

  1. Mijloace de semnalizare rutieră: sisteme de semnalizare luminoasă sau sonoră, indicatoare, marcaje, alte dispozitive speciale;
  2. Semnalele și indicațiile polițistului rutier care dirijează circulația;
  3. Semnalele speciale de avertizare luminoase sau sonore;
  4. Mijloace de semnalizare temporară;
  5. Semnalele conducătorilor de vehicule. 

Semnul de circulație care a băgat șoferii în ceață 

Semnul de circulație din imagine a creat o mare controversă în rândul șoferilor din România. Mulți dintre aceștia au fost induși în eroare de un banal indicator: un cerc alb tăiat pe diagonală cu o linie neagră.

Limitarea de viteză: Dacă pe un tronson de drum a fost impusă o limitare de viteză, acest semn indică faptul că restricția a expirat, iar șoferii pot reveni la limita de viteză generală permisă pe acel tip de drum.

Interzicerea depășirii: Dacă într-o zonă depășirea a fost interzisă, odată cu întâlnirea acestui semn, șoferii pot relua manevra de depășire, în conformitate cu regulile generale de circulație.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191