Top 6 idei privind renovarea pardoselii unei bucătării

Top 6 idei privind renovarea pardoselii unei bucătării

Pardoseala din bucătărie s-a deteriorat și trebuie neapărat să o renovezi, dar nu știi care este cea mai bună opțiune pentru tine? Este normal să nu știi, tocmai de aceea am pus laolaltă câteva sugestii interesante care să te ajute să iei decizia potrivită.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Iar dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a face față cheltuielilor proiectului de schimbare a pardoselii vechi, trebuie să știi că există credite nebancare IFN la care poți apela. Așadar, nu mai sta pe gânduri, solicită un credit nebancar IFN și treci la treabă. Bucătăria visurilor tale te așteaptă!

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Combină două tipuri diferite de pardoseală în bucătărie

Combinarea a două tipuri diferite de pardoseală în bucătărie poate fi o idee interesantă dacă vrei să creezi impresia de energie și mișcare. Poți alege plăci de ceramică într-o culoare neutră, pe care să le combini cu plăci de ceramică cu diferite modele.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Dacă îți place stilul vintage, poți opta pentru o pardoseală în acest stil. Mai exact, alege plăci de ceramică hidraulică, cu motive geometrice, pe care le poți aranja și combina aleatoriu cu cele monocrome pentru a crea modele incredibile în bucătărie. Sau, dacă vrei doar să dai o pată de culoare bucătăriei, poți pune în mijlocul bucătăriei gresie cu model, iar în rest gresie albă. Astfel creezi o atmosferă inedită, cu un plus de culoare.

Cum faci trecerea de la pardoseala bucătăriei la cea din living

Dacă bucătăria ta este în stil open space, nu trebuie să folosești același tip de gresie în ambele zone. Poți separa zona bucătăriei de cea de living cu ajutorul a două tipuri diferite de pardoseală.

Poți folosi plăci de gresie din lut roșu în bucătărie, iar în living poți monta plăci de parchet care imită lemnul. Astfel, vei crea un spațiu în stil rustic ce oferă un plus de confort și căldură.

Dacă îți place stilul minimalist, poți alege plăci de ceramică hexagonale de culoare neagră în zona bucătăriei, pe care să le combini cu plăci de parchet care imită lemnul, într-o culoare deschisă. Astfel, vei crea un design unic și frumos.

Ce tip de pardoseală alegi pentru bucătărie

Alegerea gresiei și faianței pentru bucătărie este, uneori, o decizie dificilă întrucât acest spațiu este unul dintre cele mai utilizate din casă. Ceea ce înseamnă că plăcile de gresie și faianță trebuie să arate impecabil, dar să fie și foarte rezistente.

Dacă îți dorești o pardoseală modernă, poți folosi gresie porțelanată sub formă hexagonală, pe care o poți combina după bunul plac. Fiind un material ceramic, este ușor de curățat, fapt ce reprezintă un avantaj. Pentru a completa decorul, poți folosi în restul bucătăriei faianță albă, blaturi într-una din nuanțele pardoselii și mobilier din lemn. Rezultatul va fi un contrast elegant și modern.

Însă, dacă preferi ceva mai riscant și cu multă personalitate, alege gresie porțelanată cu aspect de metal ruginit. Această gresie rectificată oferă un finisaj metalic elegant pe care îl poți combina cu mobilier alb sau gri deschis și accesorii argintii. Rezultatul va fi un design de tip industrial, modern.

Există nenumărate combinații de culori pe care le poți realiza cu ajutorul gresiei porțelanate întrucât există o gamă largă de modele și culori.

Cum alegi pardoseala într-o bucătărie modernă

Dacă ai o bucătărie modernă, poți opta pentru o pardoseală în stil eclectic, industrial, minimalist sau, de ce nu, care te duce cu gândul la natură. În ceea ce privește culorile, poți opta pentru gri în orice nuanță, negru, alb, nuanțe pastelate, maro, bej, verde mentă și chiar portocaliu.

După cum vezi, există multe variante, dar important este să creezi combinația potrivită pentru stilul bucătăriei tale. Totuși, fiind un spațiu în care petreci mult timp, e foarte important ca, oricum l-ai decora, să îți placă și să te reprezinte.

De asemenea, dacă vrei să te simți mai aproape de natură, integrează în decor sau alege o pardoseală din lemn, piatră, ciment sau marmură. O astfel de pardoseală poate fi alegerea perfectă pentru că îmbină armonios estetica, funcționalitatea și durabilitatea.

O altă opțiune este parchetul laminat care imită lemnul. Acesta este perfect pentru bucătărie nu doar datorită aspectului, ci și a senzației de căldură pe care o transmite. Dacă îți place mai mult piatra sau cimentul însă, alege gresia porțelanată stil piatră, o opțiune durabilă și fermecătoare. Iar pentru un efect de senzație, poți combina gresie care imită cimentul cu plăci de gresie în culori vibrante, precum galben sau portocaliu.

Indiferent de pardoseala pe care o alegi pentru bucătăria ta, îți recomandăm să faci calculele necesare din timp, iar în cazul în care ai nevoie de o sumă suplimentară de bani, solicită un împrumut nebancar! Împrumutul nebancar este o soluție rapidă cu ajutorul căreia îți poți renova bucătăria mai repede decât crezi.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191