Tot ce trebuie să știi despre prăjitorul de pâine

Tot ce trebuie să știi despre prăjitorul de pâine

E unul dintre cele mai banale obiecte din bucătăria ta, și totuși punem pariu că-l folosești de cel puțin trei ori pe săptămână. Îl bagi în priză, se încălzește, bagi pâinea în el și apoi aștepți să sară ca prin minune. Acum nu pare să fie atât de important, dar te asigurăm că vei observa când se strică prăjitorul de pâine. Și vei vrea să-ți cumperi altul.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

De ce? Pâine prăjită are un anumit gust. Nu îl vei obține nici dacă prăjești pâine în tigaie, nici dacă o bagi în sandwich maker. Iată alte detalii interesante care să te convingă să-ți cumperi sau să-ți prețuiești mai mult prăjitorul de pâine.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

Te ajută să economisești bani

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Știi pâinea aia care rămâne la fundul pungii și este puțin cam tare? De obicei nu mai vrei s-o mănânci, deși practic este încă în garanție. Dacă n-ai un prăjitor de pâine, cel mai probabil mereu vei arunca ultimele felii și vei da fuga la magazin pentru o pâine nouă.

Dacă ai un prajitor de paine, foloseste-l. Câteva minute în prăjitor și pâinea va părea ca nouă și va fi gustoasă. Sigur, nu o mai poți salva dacă are mucegai pe ea, dar dacă doar s-a întărit, s-o prăjești o să fie o soluție mai mult decât acceptabilă.

Te poate omorî

Prăjitorul de pâine are și un dezavantaj major: este foarte periculos. Se estimează faptul că, anual, la nivel mondial mor în jur de 800 de oameni deoarece au fost electrocutați când foloseau prăjitorul de pâine. Atenție, acest studiu nu se referă la cei care se bagă de bună voie în cadă cu aparatul, ci la cei care mor electrocutați în mod accidental.

Bine, nu e ca și cum prăjitorul le poartă pică și îi curentează intenționat. Oamenii pur și simplu introduc cuțite sau furculițe în el și uită de faptul că pot atinge rezistențe electrice aflate sub tensiune. Așadar, data viitoare când nu mai ai răbdare și vrei să scoți pâinea din aparat, doar apasă butonul de reset. Sau scoate-l din priză! Nu merită să mori de… poftă.

Există mai multe tipuri de prăjitor

Dacă deja te vezi în bucătărie, ungându-ți feliile de pâine prăjită cu unt și cu magiun, probabil vrei să-ți cumperi și tu un prăjitor. Ei bine, află că sunt mai multe modele pe piață. Iată care sunt cele mai populare:

Tip cuptor. Are o ușă în față și rafturi orizontale. E ceva mai interesant, din moment ce poți prăji și alte alimente în el. Are comenzi digitale și cicluri de gătit prestabilite și-ți permite prăjirea pâinii cu diverse topping-uri;

Tip pop-up. Adică prăjitorul clasic din care pâinea sare când s-a încheiat ciclul de prăjire. Are un senzor inteligent care detectează finalul procesului și astfel împinge pâinea când aceasta s-a făcut. Poți seta cât durează tot procesul cu ajutorul unui buton sau unei pârghii pe care apeși. În general nu poți băga mai mult de una sau două felii în el;

Automat. E ceva mai șmecher decât versiunea clasică, adică se folosește de LED-uri pentru a afișa numărătoarea inversă până când se face pâinea. De asemenea, te poate anunța că pâinea urmează să se răcească și are inclusiv opțiuni de reîncălzire;

Cu mai multe spații pentru pâine. Poate face simultan patru până la opt felii de pâine;

Desigur, poți să le cauți și pe cele care au funcții de curățare speciale, prăjesc mai mult decât pâine, pizza de exemplu, sau chiar modelele deosebit de elegante, care ce-i drept, costă mai mult. Dar arată într-un mare fel!

Materialul din care este confecționat contează

Vorbeam mai sus de design, asta pentru că evident vrei să arate bine. Dar când vine vorba de material, parcă mai mult contează funcționalitatea, cât de greu este de întreținut, dar și care este durata lui de viață.

Astfel, majoritatea modelelor au fie o carcasă din plastic, fie una cromată sau din oțel inoxidabil. Sigur, există și modele care au o carcasă combinată, adică făcută din toate aceste materiale.

Dacă optezi pentru plastic te informăm că arată destul de neplăcut când este murdar și se zgârie relativ ușor. Dar își păstrează culoarea mai multă vreme. Cele cromate arată și ele bine, dar o să ți se vadă amprentele pe ele. De departe cel mai rezistent este oțelul inoxidabil, asta ca să nu mai spunem că este și cel mai ușor de curățat. Dar se poate zgâria.

Ți s-a făcut poftă de pâine prăjită?

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191