Trucurile care te ajută să cureți rapid tuciul de aluminiu. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Trucurile care te ajută să cureți rapid tuciul de aluminiu. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Tuciurile din aluminiu sunt unele dintre cele mai folosite vase în bucătărie, mai ales în preaja sărbătorilor, când gospodinele pregătesc mâncare în cantități mai mari pentru că se așteaptă la invitați. Curățarea tuciului însă, nu este întotdeauna plăcută. Astăzi vă vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să îl faci rapid, ca nou.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Aluminiul este unul dintre cele mai populare metale pentru bucătărie. Este accesibil, ușor și durabil. Dar, ca și alte metale, poate deveni murdar și decolorat odată cu trecerea timpului. Data viitoare când observați grăsime acumulată sau alimente arse în oale și tigăi, încercați aceste metode simple de îndepărtare a petelor și redați strălucirea vaselor.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Cum să cureți rapid tuciul de aluminiu

Pentru a curăța rapid și eficient tuciul de aluminiu aveți nevoie de un amestec din două ingrediente: un litru de apă şi 120 ml de oţet sau suc de lămâie. Pentru a obține această soluție, puneți apa la fiert chiar în tuciul pe care vreți să îl curățați, iar atunci când începe să fiarbă, adăugați și oţetul sau sucul de lămâie. Lăsați totul să fiarbă aproximativ 10 minute în tuci și apoi puneți soluția într-o chiuvetă, fără să lăsați apa să se scurgă. După ce s-a răcit puțin, curățați tuciul folosind un burete de vase.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

O altă metodă eficientă ar fi folosirea cremei de tartar. Veți avea nevoie de 1 litru de apă şi 3 linguri de cremă de tartar. Puneți totul în tucuiul pe care doriți să îl curățați și este recomandat să îl lăsați pe foc timp de 15 minute. Ulterior, vărsați soluţia şi curățați folosind un burete.

Cum să curățați oale și tigăi din aluminiu:

1. Spălați murdăria sau grăsimea. Lăsați oala sau tigaia să se răcească. Începeți prin a spăla orice grăsime sau murdărie existentă cu apă caldă, săpun de vase și un burete. Folosiți partea aspră a unui burete pentru a curăța bucățile de mâncare arse. De asemenea, puteți folosi o lingură de lemn pentru a îndepărta alimentele greu de curățat.

2. Creați-vă propria soluție de curățare. Folosirea unei soluții acide va reduce orice decolorare a oalelor și tigăilor din cauza oxidării aluminiului. Umpleți oala sau tigaia cu apă. Pentru fiecare litru de apă pe care îl folosiți, adăugați 2 linguri, fie de oțet alb, fie de suc de lămâie. Amestecați și obțineți soluția.

3. Aduceți amestecul în punctul de fierbere. Opriți focul și turnați amestecul. Aluminiul ar trebui să fie din nou strălucitor!

4. Utilizați apoi săpun de vase, apă caldă și partea aspră a unui burete pentru a îndepărta orice decolorare rămasă. Nu utilizați vată de oțel sau alți bureți abrazivi, deoarece acest lucru vă poate zgâria vasele de gătit. Clătiți oala sau tigaia și uscați-o cu un șervețel.

5. Curăţaţi exteriorul. Folosiți lac de argint pentru a curăța orice decolorare de pe exteriorul oalei și spălați-l o ultimă spălare cu apă caldă, săpun de vase și un burete pentru a îndepărta polishul înainte de uscare.

Spălarea manuală a oalei după fiecare utilizare va ajuta, de asemenea, la prevenirea acumulării ulterioare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191