Tunurile de zăpadă au intrat în acțiune pe domeniul schiabil din Azuga

Tunurile de zăpadă au intrat în acțiune pe domeniul schiabil din Azuga

Temperatura scăzută de afară vine cu vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă: la Azuga au pornit, de ieri, tunurile de zăpadă pe domeniul schiabil, ceea ce înseamnă că în curând se va putea da startul sezonului de iarnă. 15 tunuri de zăpadă mobile, 5 tunuri fixe și 6 lănci acționează pentru ca pârtiile din Azuga să fie cât mai repede disponibile pentru practicarea sporturilor de iarnă. ”Echipa societății comerciale a orașului, Servicii Urbane Stațiune Azuga, este mobilizată în două schimburi pentru a valorifica temperaturile scăzute de peste noapte.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Procesul de lucru înseamnă, la Azuga, o primă înzăpezire cu zăpadă ceva mai umedă, pentru ca după formarea unui strat de bază să fie așternut stratul de zăpadă mai ‘uscat’, bun pentru schiat”, transmit reprezentanții Primăriei Azuga. Este nevoie de un strat minimum de 20 cm, consistent, pentru a se putea schia. Sunt folosite trei utilaje pentru întinderea și uniformizarea stratului de zăpadă. Este deja o tradiție ca la Azuga să fie pusă la dispoziția schiorilor o pârtie funcțională, în luna decembrie. ”Suntem primii care dăm startul sezonului de iarnă! Azuga este favorizată de amplasarea geografică unică. O stațiune între munți care oferă tuturor posibilitatea de a practica schiul încă din decembrie, înainte de Sărbători. Aducem și o veste bună în contextul economic actual – păstrăm tarifele la transportul pe cablu la nivelul celor de anul trecut” – George Barbu, primarul orașului Azuga.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191