Ucraina a lansat un atac masiv cu drone kamikaze asupra mai multor regiuni din Rusia, în timpul nopții

Ucraina a lansat un atac masiv cu drone kamikaze asupra mai multor regiuni din Rusia, în timpul nopții

Rusia a fost atacată cu un val de drone kamikaze în noaptea de vineri spre sâmbătă. Peste 40 de aparate de zbor au lovit ținte din patru regiuni ale Rusiei, dar principala țintă o fabrică de avioane de pe malul Mării Azov, aflată pe drumul dintre Rostov și Mariupol.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Rusia a afirmat sâmbătă că a doborât în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă 47 de drone ucrainene ce survolau regiuni ruse din sud în apropiere de Ucraina, informează AFP, citată de Agerpres.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Martorii oculari au filmat mai multe explozii puternice. A fost vizată uzina care fabrică și modernizează radarele zburătoare ale Rusiei, dar și care repară bombardierele strategice folosite de ruși să lanseze rachete de croazieră. 

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

„Sistemele de apărare aeriană au interceptat şi distrus o dronă pe teritoriul regiunii Belgorod, alte două în regiunea Kursk, trei în regiunea Volgograd şi 41 în regiunea Rostov”, a anunţat armata rusă pe reţelele sociale.

Kievul lansează în mod regulat atacuri cu drone pe teritoriul rus, în timp ce ofensiva Moscovei împotriva Ucrainei a intrat deja în al treilea an.

Regiunea Rostov, în sudul Rusiei, este un important centru pentru planificarea operaţiunilor ruse împotriva Ucrainei.

Guvernatorul acestei regiuni, Vasili Golubev, a declarat pe reţelele sociale că unul dintre aceste atacuri a lovit oraşul Taganrog, la Marea Azov, lângă o regiune a Ucrainei ocupată de Rusia. Golubev a informat despre un membru al echipelor de salvare rănit, dar a asigurat că „nu sunt morţi”.

Guvernatorul regiunii ruse Kursk, Roman Starovoit, regiune situată mai la nord şi de asemenea la frontiera cu Ucraina, a declarat la rândul său că o clinică a fost avariată de un atac ucrainean.

Acest oficial a postat un video în care se poate vedea exteriorul „policlinicii numărul 6 din Kursk”, cu partea de sus a clădirii vizibil distrusă.

„Din fericire, toată lumea este în viaţă”, a dat el asigurări, adăugând că medicii au evacuat pacienţii spre un spital din apropiere.

Kursk, care numără circa de locuitori, este situat la circa 120 de km de frontiera cu Ucraina.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191