Ucraina spune că drone rusești au căzut și explodat pe teritoriul României, în atacul asupra portului Izmail. Reacția MApN

Ucraina spune că drone rusești au căzut și explodat pe teritoriul României, în atacul asupra portului Izmail. Reacția MApN

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a declarat că dronele rusești au căzut și au explodat luni pe teritoriul României în timpul unui atac asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe fluviul Dunărea, scrie Reuters. Ministerul Apărării de la București a infirmat informațiile.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

ACTUALIZARE 16:50 Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat luni că Kievul are dovezi fotografice care să arate că dronele rusești au lovit teritoriul României. De partea cealaltă, aflată la Berlin, șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a întărit declarațiile anterioare ale Ministerului Apărării și a spus că teritoriul țării noastre nu a fost lovit de drone sau resturi ale acestora.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Ministerul Apărării a transmis că pe teritoriul României nu au căzut drone rusești.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României. Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, se arată într-un comunicat de presă al MApN. 

„Potrivit serviciului de frontieră de stat al Ucrainei, aseară, în timpul unui atac masiv rusesc în apropierea portului Izmail, drone ruși au căzut și au explodat pe teritoriul României”, a scris oficialul ucrainean, Oleg Nikolenko, pe Facebook.

„Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea Rusiei reprezintă o amenințare uriașă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a spus el.

Nikolenko a publicat o fotografie care arată flăcările unei explozii de pe malul opus al Dunării.

O sursă din industria ucraineană a declarat pentru Reuters că două drone rusești au căzut pe malul românesc al Dunării.

Ministerul Apărării din România transmite că „a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.”

„Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, se mai arată în comunicatul MApN.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191