Ucrainenii au reușit să distrugă primul bombardier nuclear strategic al Rusiei, într-un atac cu drone asupra unei baze aeriene

Ucrainenii au reușit să distrugă primul bombardier nuclear strategic al Rusiei, într-un atac cu drone asupra unei baze aeriene

Ucrainenii au reușit să distrugă primul bombardier nuclear strategic al Rusiei, într-un atac cu drone asupra bazei aeriene Solți, din regiunea Novgorod. Imagini cu avionul incendiat pe pistă au fost recent publicate de mass-media ruse și preluate apoi pe rețelele sociale. Este vorba despre un bombardier supersonic Tupolev Tu-22M3, care în codificarea NATO e cunoscut sub numele de „Backfire”.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Baza aeriană atacată de dronele ucrainene se află la circa 160 de kilometri de cea mai apropiată „frontieră” NATO (Estonia) și la aproximativ 650 de kilometri de frontiera ruso-ucraineană.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

„Regimul de la Kiev a întreprins un atac terorist cu ajutorul unei drone împotriva aeroportului militar din regiunea Novgorod”, a comunicat ministerul rus al Apărării.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

„Ca urmare a atacului terorist, un incendiu a izbucnit pe pista aeroportului, prompt stins de către pompieri. Un avion a fost avariat”.

Avioanele Tu-22M „Backfire” sunt des folosite de Rusia pentru a lansa rachete de croazieră folosite pentru distrugerea portavioanelor asupra țintelor din Ucraina. Avioanele lansează rachetele de la distanță sigură, din spațiul aerian al Rusiei, fără să intre în spațiul aerian ucrainean. „Backfire” s-a remarcat în special prin lansarea de rachete antinavă Kh-22/Kh-32 asupra țintelor civile ucrainene, începând cu luna mai 2022.

De asemenea avioanele Tu-22M fac parte din arsenalul nuclear strategic al Rusiei, ele putând lansa inclusiv rachete nucleare.

Peste 500 de astfel de bombardiere au fost produs în URSS și Rusia între 1969 și 1993. În prezent, Federația Rusă dispune de circa 60 de bombardiere strategice Tu-22M3 „Backfire” operaționale.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191