Un bărbat a evadat fix în ziua în care urma să fie eliberat, după ce a stat închis 22 de ani, dar a avut un motiv bun pentru asta

Un bărbat a evadat fix în ziua în care urma să fie eliberat, după ce a stat închis 22 de ani, dar a avut un motiv bun pentru asta

Un rus care și-a petrecut ultimii 22 de ani viață într-o colonie penală pentru crimă, a evadat din închisoare chiar în ziua în care trebuia să fie eliberat.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Kamolion Kalonov a ispășit 22 de ani pentru un dublu omor, furt, deținere de arme, muniție și explozibili, dar urma să fie eliberat din colonia penală 19, din Markova, lângă Irkutsk, săptămâna trecută. Numai că, potrivit RIA Novosti, în dimineața zilei eliberării sale (18 septembrie), în jurul orei 4:00, Kalonov a evadat din colonie.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Kamolion Kalonov a mai fost condamnat pentru organizarea unei rețele criminale și a fost eliberat din închisoare în 1997. Apoi a fost condamnat din nou în 2001 și urma să fie eliberat condiționat.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Potrivit presei ruse, după ce era eliberat, Kalonov urma să fie deportat în Tadjikistan, la muncă forțată, iar el tocmai asta voia să evite.

Colonia în care și-a petrecut ultimii ani era una cu regim semideschis, iar condamnații puteau să părăsească incinta chiar și pentru 3 zile, evident, cu aprobare. Pentru că deținutul voia să evite deportarea în Tadjikistan, a ajuns la concluzia că era mai bine să evadeze, pentru că, în mod normal, asta i-ar fi prelungit pedeapsa cu 4 ani, iar el era mai mult decât mulțumit să rămână în colonia penală din Rusia.

Un reprezentant al Serviciului Federal de Penitenciare a declarat pentru RIA Novosti că în colonia unde Kalonov și-a ispășit pedeapsa, prizonierii au o libertate destul de mare: „Condamnații nu sunt ținuți după gratii, se mișcă liber în încintă și pot fi scoși în afara acesteia”.

Kalonov a fost prins la 5 zile după evadare în Irkutsk. Însă, în loc să prelungească pedeapsa, autoritățile au decis să-l deporteze, adică tocmai ceea ce voia el să evite.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191