Un bărbat care s-a apucat să-și sape porumbul a descoperit în pâmânt o comoară de milioane de dolari

Un bărbat care s-a apucat să-și sape porumbul a descoperit în pâmânt o comoară de milioane de dolari

Un bărbat din Kentucky, SUA, care s-a apucat să-și sape porumbul, a descoperit o adevărată comoară, în valoare de milioane de dolari. Mai exact, bărbatul a găsit în pământ 700 de monede din aur și argint din perioada Războiului Civil.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

„Marele tezaur din Kentucky”, așa cum l-au numit specialiștii, include sute de monede din aur datând din perioada 1840 și 1863, dar și mai multe monede din argint, relatează LiveScience. Într-un scurt videoclip, bărbatul care a descoperit tezaurul, a cărui identitate și locație exactă nu au fost făcute publice, spune: „Este cea mai mare nebunie: toate sunt monede de 1 dolar, de 20 de dolari, de 10 dolari, din aur”, în timp ce îndreaptă camera către artefactele scoase din pământ.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Potrivit Numismatic Guaranty Co. (NGC), care a certificat autenticitatea monedelor, și GovMint, care le-a scos la vânzare, 95% din tezaur este compus din dolari din aur, între care și 20 de monede Liberty de 10 dolari și opt monede Liberty de 20 de dolari, extrem de rare și de valoroase. Doar una dintre aceste monede se poate vinde la licitație cu o sumă formată din 6 cifre. Great Kentucky Hoard are 18 monede care se pot vinde fără probleme cu o sumă atât de mare.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Potrivit siteului Numismatic Guaranty Co., moneda Liberty de 20 de dolari, care a circulat între 1850 și 1907, a fost bătută de Trezorerie, după ce s-a descoperit aur în California. Monedele Liberty de 20 de dolari din acest tezaur sunt și mai rare, deoarece nu includ „In God We Trust”, formulă care a fost adăugat din 1866, după sfârșitul Războiului Civil.

Pe lângă valoarea lor în sine, monedele au o importanță istorică deosebită, iar specialiștii sunt nerăbdători să-i descopere misterul.

În timpul Războiului Civil, Kentucky a fost la granița statelor Uniunii (Nord) și a statelor Confederate (Sud). În 1861, statul și-a declarat neutralitatea în război, dar a fost în mare parte sub controlul Uniunii în 1862.

Potrivit experților, aceste monede ar putea fi un „rezultat” al conflictului care se desfășura în Kentucky la acea vreme. Se spune că mulți locuitori bogați din Kentuck au îngropat sume uriașe de bani pentru ca averile să nu le fie furate de către Confederație. Spre exemplu, James Langstaff ar fi lăsat o scrisoare în care spunea că a îngropat de dolari în monede pe proprietatea sa din Paducah, William Pettit a îngropat monede de aur lângă Lexington, iar soldații confederați aflați în carantină pentru rujeolă au pus mâna pe aceste note și și-au însușit averile.

Monedele pot fi cumpărare prin GovMint.

„Monedele descoperite în pământ sunt remarcabil de bine conservate, au luciu și o stare rar întlnită la monedele de acest fel”, a declarat Andy Salzberg, vicepreședinte executiv al Certified Collectibles Group, din care face parte NGC.

Acestea nu sunt singurele monede care au fost găsite recent pe o proprietate privată. Luna trecută, un bărbat din California a găsit 1 milion de monede în subsolul casei pe care a moștenit-o de la socrul său.

Iar în iulie 2019, un cuplu din Anglia a găsit de dolari în monede rare din aur ascunse sub podeaua bucătăriei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191