Un bărbat din Prahova a îngropat ilegal în pădurea de lângă mănăstirea Ghighiu 300 tone de produse petroliere. Combustibilul era vândut către benzinării

Un bărbat din Prahova a îngropat ilegal în pădurea de lângă mănăstirea Ghighiu 300 tone de produse petroliere. Combustibilul era vândut către benzinării

Zeci de persoane vor fi audiate în dosarul privind depozitul uriaş de combustibil, ascuns într-o zonă împădurită din Prahova, chiar langă Ploiești.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Anchetatorii au găsit peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, în trei bazine îngropate şi în șapte rezervoare de suprafață.

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

Proprietarul nu le-a spus deocamdată poliţiştilor de unde a făcut rost de combustibilul pe care îl vindea mai multor benzinării. Ar fi câştigat până acum peste cinci milioane de euro.

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Depozitul ferit de ochii lumii este într-o pădurice aflată în spatele mănăstirii Ghighiu de langă Ploiești. Săptămânal, cisternele încărcau de acolo combustibil.

Depozitul era amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de autostrada A3. Dintr-o curte pleca produsul petrolier cu documente întocmite fictiv către cumpărători de bună credință, potrivit anchetatorilor. Nici localnicii nu știau prea multe despre bazinele uriașe în care era depozitat carburantul.

„-Ce știți, acolo ce firmă e? -D-asta de lemnărie, aia cred că e de formă. A fost atâta poliție, i-am văzut chiar treceam încolo la mănăstire și i-am văzut când a intrat. Au un depozit de lemne așa cred că e la mișto și alea. -Nu se vedeau cisterne ieșind sau? -Am văzut câteva, dar nu mă băgam eu…”

În realitate, pe terenul uriaș, s-ar fi aflat inițial o centrală termică. De cel puțin patru ani, presupusul proprietar ar fi cumpărat la negru o cantitate impresionantă de combustibil petrolier pe care l-ar fi vândut apoi către benzinării mici din toată țara. La percheziții, polițiștii au descoperit peste 300 de tone de combustibil păstrat în trei bazine subterane, patru rezervoare de suprafața și alte trei cisterne.

Cei de la poliţia economică din sectorul doi al Capitalei au descoperit afacerea ilegală a bărbatului din Prahova după ce în cele două firme deținute de el în Bucureşti ar fi intrat timp de patru ani peste cinci milioane de euro. Iniţial, poliţiştii au descoperit o evaziune fiscală de două milioane de euro – bani însemnând taxe şi impozite neplătite.

Zeci de percheziții în Ilfov și București

Peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov Prahova și alte patru județe din țară. În total, la audieri vor fi aduse 40 de persoane care se presupune că știau de această afacere dar nu au spus nimic polițiștilor. Printre cei audiați se numără și proprietarul depozitului care nu le-a spus până acum anchetatorilor de unde provin cele 300 de tone de combustibil.

Bărbatul ar putea fi reținut pentru evaziune fiscală, iar dacă va fi găsit vinovat riscă între șapte și cinsprezece ani de închisoare, informeaza Stirile Pro TV.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191