Un bărbat și-a înscenat răpirea pentru a putea petrece o noapte cu amanta, dar nu s-a gândit că soția va suna la poliție

Un bărbat și-a înscenat răpirea pentru a putea petrece o noapte cu amanta, dar nu s-a gândit că soția va suna la poliție

Un bărbat din Dapto, Australia, care și-a înscenat propria răpire pentru a petrece Revelionul cu amanta, va trebui să despăgubească poliția pentru timpul și resursele folosite în operațiunea de căutare.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Paul Iera a mers săptămâna aceasta însoțit de familie la tribunalul local din Wollongong, unde s-a confruntat cu perspectiva de a-și petrece următorii șapte ani în spatele gratiilor pentru ceea ce a făcut.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Bărbatul de 35 de ani a recunoscut că a pus la cale un plan riscant pentru a-și putea petrece noaptea de Revelion cu amanta lui. Pe 31 decembrie 2022, Iera i-a spus partenerei sale că trebuia să se întâlnească cu un individ „pentru niște bani”, dar el s-a dus de fapt la amantă, potrivit 9News.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Pentru a putea câștiga timp, bărbatului i-a venit ideea să-i trimită soției un mesaj care să-i anunțe răpirea: „Îți mulțumesc că mi l-ai trimis pe Paul, acum trebuie să plătești dacă îl vrei înapoi. Îl vom ține cu noi până în dimineața”. Mesajul conținea și alte instrucțiuni legate de modul în care urma să fie făcută plata, dar, bineînțeles, totul urma să fie făcut dimineață.

Însă planul bărbatului n-a funcționat așa cum se aștepta, pentru că soția lui s-a panicat și a sunat la poliție.

Astfel, s-a constituit o echipă complexă de investigații. Potrivit calculelor făcute ulterior, ofițerii au muncit la caz în total 200 de ore, ceea ce înseamnă că s-a cheltuit suma de de dolari.

Echipa specială a plecat în căutarea bărbatului în seara de 31 decembrie, iar în dimineața de 1 ianuarie, în jurul orei 10, a fost găsită mașina în care Paul Iera era împreună cu amanta.

În primă fază, acesta a susținut că a fost răpit de un grup de bărbați din Orientul Mijlociu și a fost eliberat după câteva ore.

După 12 zile, Iera a fost arestată pentru acuzația de alarmare falsă.

Pentru fapta lui, australianul risca să-și petreacă următorii șapte ani în închisoare, dar, până la urmă, judecătorul a decis ca acesta să suporte costurile anchetei desfășurate de poliție în cazul său. De asemenea, timp de 3 ani Iera va trebui să facă muncă în folosul comunității. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191