Un cercetător spune că a reușit să-și întinerească corpul cu 10 ani și dezvăluie rutina lui de dimineață

Un cercetător spune că a reușit să-și întinerească corpul cu 10 ani și dezvăluie rutina lui de dimineață

David Sinclair, cercetător anti-îmbătrânire la Harvard, susține că, deși s-a născut cu aproape 54 de ani în urmă, „vârsta sa biologică” este cu 10 ani mai mică, relatează Businness Insider.

Bombă ecologică, la Câmpina. Gunoaie şi resturi din construcții, îngropate de o firmă care a câştigat un contract de 1,8 milioane cu Primăria

„Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu până la un punct în care se prevede că voi trăi cu cel puțin 10 mai mult decât dacă nu aș fi făcut nimic”, a spus el.

Adevărul lui Andrei Volosevici: un interviu “pe bune” despre realitatea din ultimii 4 ani

Sinclair pune acest lucru pe seama unei serii de schimbări în stilul său de viață, inclusiv o dietă pe bază de plante, renunțarea la alcool și respectarea unei rutine stricte de dimineață care implică pastă de dinți „netoxică”, gargară cu ulei de cocos și post intermitent.

Bătaie de joc! Elevii navetişti plătesc din buzunar abonamentele care ar fi trebuit sa fie gratuite! Vicele CJ Cristian Apostol dă vina pe Inspectoratul Şcolar

Deși termenul de „vârstă biologică” este un concept oarecum neclar, unii oameni de știință susțin că „vârsta biologică” a unei persoane poate fi diferită de vârsta lor cronologică.

Potrivit Institutului Național pentru Problemele de Îmbătrânire, „vârsta noastră biologică înseamnă vârsta adevărată pe care celulele, țesuturile și sistemele noastre de organe par să o aibă, pe baza biochimiei”.

Sinclair și-a împărtășit rutina de dimineață, care acordă prioritate sănătății orale.

1. Gargară cu ulei

„Încep prin a-mi clăti gura cu ulei de cocoș, care îmi îmbunătățește microbiomul bucal”, a spus Sinclair.

Acesta este un remediu popular indian, potrivit Medical News Today. Se face gargară cu ulei timp de până la 20 de minute. Teoria este că uleiul elimină bacteriile din gingii, redce placa bacteriană și elimină toxinele.

Cu toate acestea, nu există cercetări științifice la scară largă care să susțină aceste afirmații, iar Asociația Stomatologică Americană nu recomandă această procedură.

2. Apă caldă cu lamaie

„Apoi beau apă caldă cu lămâie”, a spus Sinclair.

Consumul de apă caldă cu lămâie este considerat de mulți oameni un obicei sănătos, iar unii dintre ei susțin că le îmbunătățește tenul, reduce balonarea și „detoxifică” organismul.

Apa cu lămâie nu este dăunătoare, iar hidratarea are beneficii pentru corp. Totuși, „nu există nicio dovadă științifică conform căreia aceasta oferă beneficii pentru sănătate”, a spus Joy Dubost, nutriționistă și fostă purtătoare de cuvânt a Academiei de Nutriție și Dietetică.

3. Pastă de dinți „netoxică”

„Mă spăl pe dinți cu pastă de dinți netoxică”, a spus Sinclair, fără a oferi mai multe detalii despre produsul pe care îl folosește.

Pastele de dinți „netoxice” sau naturale sunt făcute cu ingrediente naturale și fără îndulcitori artificiali, coloranți, substanțe chimice și fluor.

Deși fluorul poate cauza probleme atunci când este consumat în cantități mari (mult mai mari decât cea conținută în pasta de dinți), stomatologii recomandă utilizarea pastei de dinți care conține fluor, deoarece ajută la combaterea cariilor și la întărirea smalțului dentar.

4. Iaurt cu polifenoli

„Apoi merg în bucătărie și mănânc puțin iaurt cu polifenoli”, a spus Sinclair. „Cel despre care am vorbit mult este resveratrolul. Iau doar câteva guri de iaurt, așa că practic nu îmi întrerup postul intermitent și nu se poate spune că mănânc micul dejun. Dar așa îmi iau toți polifenolii – fac asta de aproximativ 15 ani”, adaugă el.

Se crede că resveratrolul, conținut în vinul roșu, are beneficii antiinflamatorii, anticancerigene, pentru sănătatea inimii și a creierului, iar cercetările echipei lui Sinclair au descoperit că resveratrolul poate prelungi durata de viață a unor organisme precum drojdia și viermii.

Cu toate acestea, nu toți cercetătorii sunt convinși că este eficient pentru oameni atunci când este consumat sub formă de pastile.

Sinclair spune că de multe ori mănâncă abia la cină, încercând să urmeze postul intermitent. Mulți speciaști consideră că acesta are beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de diabet. Totuși, consumul unei cantități oricât de mici de iaurt ar întrerupe din punct de vedere tehnic postul.

5. Ceai verde matcha

„Apoi beau ceai verde matcha (pudră obținută prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde) care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi catechinele ECGC – care previn cancerul”, a spus Sinclair.

Există unele cercetări mai vechi care sugerează că ceaiul verde ar fi legat de un risc mai scăzut de cancer de stomac.

Matcha este, de asemenea, bogată în antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamațiilor.

6. Stă în picioare când lucrează la birou

„Apoi mă duc la muncă și stau în picioare la birou – și acasă, și la Harvard – și fac tot posibilul să nu mă așez pe scaun toată ziua”, a spus Sinclair.

„Beau continuu apă și ceai cald pe tot parcursul zilei, până la cină”, adaugă el.

Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp poate duce la depozite de grăsimi în organism și crește riscul de boli coronariene, diabet, obezitate și depresie, a spus Phung D. Tran, fiziolog certificat de Colegiul American de Medicină Sportivă.

Statul în picioare ajută la arderea caloriilor, îmbunătățește metabolismul glucozei și contracțiile musculare, îmbunătățind circulația sanguină și reducând riscul de boli cardiovasculare, a adăugat ea.

Cu toate acestea, să stai prea mult timp în picioare poate crea prea multă compresie generală a articulațiilor, a spus kinetoterapeutul Karena Wu pentru Glantz, așa că cel mai bine este să alternăm statul în picioare cu statul pe scaun.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191