Un copil lăsat în grija bunicilor din Republica Moldova a traversat înot râul Prut pentru a ajunge la familia lui din Italia

Un copil lăsat în grija bunicilor din Republica Moldova a traversat înot râul Prut pentru a ajunge la familia lui din Italia

Dorul de mamă l-a făcut pe un copil de 14 ani din Republica Moldova să își riște viața, și să traverseze înot râul Prut, ca să ajungă la noi, în județul Vaslui.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Își dorea cu ardoare să ajungă în Italia, unde muncește familia lui. O patrulă mixtă a polițiștilor de frontieră l-a văzut pe mal, dezorientat și înfrigurat. Copilul este acum în grija Asistenței Sociale, iar mama lui este în drum spre România, ca să-și regăsească fiul.

Copilul de 14 ani a înfruntat curenții puternici și apa adâncă de nouă metri. Și, la puțin timp după ce a trecut Prutul înot spre România, băiatul a fost văzut pe mal și întâmpinat de Polițiștii de Frontieră din sectorul Huși, în dreptul localității Drânceni.

În zona pe care a traversat-o înot copilul, Prutul are o lățime de 20 de metri, și riscul de înec este uriaș.

Băiatul, originar din Soroca, le-a spus Polițiștilor de Frontieră că-i era dor de rudele lui și voia să ajungă la ele, în Italia.

Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui:În urmă cu o lună a fost lăsat de către mamă în grija bunicilor. În bagajul sumar pe care îl purta, avea doar câteva haine ude și un telefon mobil”.

Adolescentul este acum în grija Direcției pentru Protecția Copilului.

Romeo Crețu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui:Autoritățile române țin legătura cu autoritățile din Republica Moldova și se fac toate diligențele, pentru ca situația copilului să se clarifice, iar el să se bucure cât se poate în situația dată, de cele mai bune condiții”.

Mama băiatului a fost anunțată de tot ce s-a întâmplat, și este acum în drum spre România.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191