Un distrugător Aegis al SUA a interceptat și doborât trei rachete și „mai multe drone” care se îndreptau spre Israel

Un distrugător Aegis al SUA a interceptat și doborât trei rachete și „mai multe drone” care se îndreptau spre Israel

O navă de război americană a interceptat și doborât trei rachete și „mai multe drone” în nordul Mării Roșii care se îndreptau spre Israel, a anunțat joi Pentagonul, informează Reuters. Nava în cauză este USS Carney, un distrugător american clasa Arleigh-Burke dotat cu un sistem antirachetă Aegis, similar celui instalat la Deveselu în România.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Conform ABC News, nava americană a doborât „circa 8 drone”.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Respectivele rachete și drone „se îndreptau în direcția unor potențiale ținte din Israel”, a precizat Pentagonul.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

„Nu putem spune cu certitudine ce anume ținteau aceste rachete și drone, dar ele au fost lansate din Yemen, în direcția nord, de-a lungul Mării Roșii, probabil spre ținte din Israel”, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului într-o conferință de presă.

Un oficial al Pentagonului a precizat pentru CNN că rachetele au fost trase de militanții Houthi, sprijiniți de Iran, care se află de mai multă vreme într-un conflict cu forțele proguvernamentale din Yemen.

Generalul de brigadă Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a confirmat joi seara că nava USS Carney a doborât trei rachete lansate de pe uscat de către rebelii Houthi din Yemen.

„Această acțiune a fost o demonstrație a arhitecturii integrate de apărare antiaeriană și antirachetă pe care am construit-o în Orientul Mijlociu și o dovadă că suntem pregătiți să o folosim ori de câte ori e necesar pentru a ne proteja partenerii și interesele din această regiune importantă”, a spus Ryder.

Nava USS Carney a trecut prin Canalul Suez în Marea Roșie miercuri. Conform marinei americane, nava „ajută la menținerea securității maritime și la stabilitatea în Orientul Mijlociu”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191