Un general rus amenință că războiul din Ucraina este doar primul pas spre invadarea Europei

Un general rus amenință că războiul din Ucraina este doar primul pas spre invadarea Europei

Un general rus, pe care Vladimir Putin l-a promovat săptămâna trecută și care joacă un rol foarte important în războiul din Ucraina, consideră că luptele care se dau acum reprezintă doar prima etapă dintr-un conflict mult mai extins cu Europa, scrie Newsweek.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Putin l-a promovat săptămâna trecută pe general-locotenent Andrei Mordvicev la rangul de general-colonel. Liderul militar joacă deja rolul de comandant al Districtului Militar Central și al Grupării Centrale a Forțelor Rusești care luptă în Ucraina.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Într-un interviu recent pentru postul de televiziune Rusia-1, Mordvicev a spus că el crede că războiul lui Putin va dura destul de mult și se va extinde în viitor.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

„Cred că o să mai treacă mult timp. Este inutil să vorbim despre o perioadă exactă. Dacă vorbim despre Europa de Est, ceea ce va trebui să facem, bineînțeles, atunci va fi și mai lung”, a spus Mordvicev.

„Ucraina este doar o etapă?” a întrebat jurnalistul rus. „Da, absolut. Este doar începutul”, a răspuns generalul, care a precizat că războiul „nu se va opri aici”.

Înainte de invadarea Ucrainei, Putin a dezvăluit un plan de reconstituire a teritoriilor de mult pierdute ale Imperiul Rus într-un bloc unificat. Președintele rus și aliații lui au spus în repetate rânduri faptul că ei nu văd Ucraina ca o țară independentă de Rusia, argumentând că această națiune suverană ar trebui adusă din nou sub controlul Moscovei.

Unii dintre aliații lui Putin au mai vehiculat posibilitatea extinderii războiului din Ucraina spre alte țări NATO, inclusiv în Polonia și alte națiuni est-europene.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191