Un mister greu de explicat: Casa din Lahaina care a rezistat flăcărilor când totul în jurul ei a fost distrus

Un mister greu de explicat: Casa din Lahaina care a rezistat flăcărilor când totul în jurul ei a fost distrus

Imaginile cu o singura casa care a supraviețuit incendiilor devastatoare din Maui, în timp ce restul cartierului din care făcea parte a fost complet ars, s-au viralizat pe internet.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Locuința veche de peste 100 de ani din Lahaina a rămas în picioare, cumva ocolită de flăcări, în timp ce restul orașului istoric a fost distrus aproape în totalitate, scrie BBC.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Inclusiv proprietarii casei se miră de ce clădirea a fost singura care a supraviețuit.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

În imagini, „pare că a fost adaugată în Photoshop”, spune Trip Millikin, proprietarul casei, publicației Honolulu Civil Beat.

Căutările posibililor supraviețuitori sunt încă în desfășurare în Maui, iar bilanțul victimelor până acum este de 114 morți. Peste 850 de persoane sunt dispărute, însă alte 1200 aflate pe listă au fost găsite în viață.

Flăcările au distrus cea mai mare parte din orașul istoric Lahaina și incendiile din Maui sunt considerate acum cel mai mare dezastru natural din istoria statului Hawaii.

Proprietarii casei ferite de flăcări se aflau în Massachusetts când au aflat de incendii. Trip Millikin și soția lui au auzit că întregul lor cartier era cuprins de flăcări și cel mai probabil va fi distrus. În filmările aeriene de a doua zi, casa lor era singura intactă.

„Am început să plângem”, a spus Trip pentru Honolulul Civil Beat. „M-am simțit vinovat. Încă ne simțim vinovați”.

Familia Millikin spune că nu știu exact ce le-a salvat casa. În urmă cu doi ani, ei au cumpărat proprietatea veche de 100 de ani și au început s-o renoveze pentru că era în stare foarte proastă. Este posibil ca renovările să o fi salvat de flăcări, au spus ei presei americane.

Cuplul a schimbat acoperișul din șindrilă bituminoasă cu unul acoperit cu țiglă metalică, a înconjurat proprietarea cu pietre de râu și au scos vegetația din jurul casei, însă niciuna dintre aceste măsuri nu era gândită să oprească un eventual incendiu, potrivit lor.

„Este o casă 100% din lemn, nu este complet ignifugă”, a declarat Dora Millikin pentru Los Angeles Times.

Ea a spus că, pe măsură ce incediul se întindea, bucăți de lemn aprinse loveau acoperișurile oamenilor. „Dacă era din șindrilă bituminoasă, ar fi luat foc. Altfel, cădeau de pe acoperiș și aprindeau vegetația din jurul casei”, mai spune Dora Millikin. Totodată, faptul că locuința nu se afla lipită de alte case poate să fi avut un rol, distanța acționând ca o zonă-tampon.

Familia Millikin vor să revină în Lahaina când va fi sigur și spune că își vor oferi casa ca să gazduiască persoane care și-au pierdut-o pe a lor.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191