Un prahovean a gasit un tezaur din Epoca Bronzului, in padurea de la Cocosesti

Un prahovean a gasit un tezaur din Epoca Bronzului, in padurea de la Cocosesti

Tezaurul din pădurea de la Cocoșești descoperit cu ajutorul unui detector de metale poate fi admirat la Muzeul de Istorie.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova puteți admira Tezaurul din pădurea de la Cocoșești, descoperit pe malul drept al râului Teleajen cu ajutorul unui detector de metal în data de 20 iulie 2020 de către Dumitran Constantin Cătălin. Acesta este compus din două topoare din cupru, 3 inele de buclă înlănțuite și un șirag de 54 de mărgele din aur cu forme cilindrice, circulare și inelare.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

Piesele au fost găsite la rădăcina unui copac, la adâncimea de 30 cm, cu topoarele așezate unul lângă altul și piesele de aur depuse deasupra acestora.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

Arheologii din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova au realizat cercetări la fața locului, unde au mai fost descoperite 9 mărgele din aur, atât in situ cât și în pământul prelevat și cercetat la sediul instituției.

Tezaurul este datat în epoca bronzului, cel mai probabil din a doua treime a mileniului al III-lea (2600-2300 î. Hr.).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191