Un prahovean a gasit un tezaur din Epoca Bronzului, in padurea de la Cocosesti

Un prahovean a gasit un tezaur din Epoca Bronzului, in padurea de la Cocosesti

Tezaurul din pădurea de la Cocoșești descoperit cu ajutorul unui detector de metale poate fi admirat la Muzeul de Istorie.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova puteți admira Tezaurul din pădurea de la Cocoșești, descoperit pe malul drept al râului Teleajen cu ajutorul unui detector de metal în data de 20 iulie 2020 de către Dumitran Constantin Cătălin. Acesta este compus din două topoare din cupru, 3 inele de buclă înlănțuite și un șirag de 54 de mărgele din aur cu forme cilindrice, circulare și inelare.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Piesele au fost găsite la rădăcina unui copac, la adâncimea de 30 cm, cu topoarele așezate unul lângă altul și piesele de aur depuse deasupra acestora.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Arheologii din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova au realizat cercetări la fața locului, unde au mai fost descoperite 9 mărgele din aur, atât in situ cât și în pământul prelevat și cercetat la sediul instituției.

Tezaurul este datat în epoca bronzului, cel mai probabil din a doua treime a mileniului al III-lea (2600-2300 î. Hr.).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191