Un supercomputer a făcut calculele și a aflat care va fi finala Campionatului Mondial

Un supercomputer a făcut calculele și a aflat care va fi finala Campionatului Mondial

Cea mai probabilă finală a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar (20 noiembrie – 18 decembrie 2022) este între Argentina şi Franţa, cu posibilitatea ca actuala campioană a lumii să-şi păstreze titlul, conform unui studiu realizat de banca braziliană de investiţii XP, care a folosit modele matematice de analizare a datelor, informează EFE.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Însă, deşi se va confrunta probabil cu mai multe dificultăţi pentru a ajunge la meciul decisiv, selecţionata Braziliei este cea care are cele mai mari posibilităţi de a cuceri trofeul, în cazul în care se va califica în finală, potrivit acestui model, informează Agerpres.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Studiul XP arată că Olanda, cu 18,8% posibilităţi, Argentina (18,4%), Franţa (17,4%), Belgia (16,7%), Anglia (15,7%), Brazilia (15,4%), Spania (14,2%) şi Danemarca (11,1%), în această ordine, sunt primele opt echipe cu cele mai multe şanse de a ajunge în finală.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

Însă simularea indică faptul că, în cazul în care ajung în finală, selecţionatele cu cele mai multe posibilităţi de a cuceri titlul sunt Brazilia (63%), Argentina (61%), Spania (59%), Olanda (56,7%), Belgia (51,2%), Franţa (48,7%), Danemarca (48,2%), Germania (47,1%) şi Anglia (46,1%).

Raportul adaugă că simulările au indicat că finala între Franţa şi Argentina este cea mai probabilă, cu 55% şanse, iar Franţa va câştiga titlul, în acest scenariu.

De asemenea, în ciuda faptului că ţara gazdă a acces tradiţional până în optimile de finală la ediţiile anterioare, cu excepţia Africii de Sud în 2010, echipa Qatarului, cu 19,5%, va avea dificultăţi pentru a trece de faza grupelor la Mondialul din acest an.

O altă concluzie este că Argentina, Belgia, Brazilia, Spania, Franţa, Olanda şi Portugalia se vor califica probabil fără mari probleme în optimi.

Conform XP, modelul matematic a ţinut cont de diferite variabile, în special de caracteristicile fiecărei echipe, poziţiile lor în diferite clasamente mondiale – între care şi cel al FIFA -, performanţele în meciurile recente, rezultatele lor istorice în meciurile directe şi posibilele dueluri în funcţie de poziţiile lor în grupe.

S-a ţinut, totodată, cont de statistici precum posesie, goluri, pase decisive, şuturi pe poartă şi lovituri de colţ, la meciurile recente.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191