Val de cutremure în Oltenia: Pagube în cinci județe – IGSU prezintă cel mai nou bilanț al efectelor

Val de cutremure în Oltenia: Pagube în cinci județe – IGSU prezintă cel mai nou bilanț al efectelor

IGSU a prezentat, miercuri dimineaţă, ultimul bilanţ al cutremurului de 5,7 înregistrat în cursul zilei de marţi, precizând că s-au înregistrat efecte în 22 de localităţi din cinci judeţe. De asemenea, mai multe persoane cu atac de panică sau rănite de elemente de construcţie desprinse au ajuns la spital, iar zeci de clădiri şi autoturisme au fost avariate.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

„În data de 14.02.2023, la ora 15:16:53 (ora României) s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5.7, la adâncimea de 6,3 km, urmat de 27 replici ale acestuia, cu magnitudine cuprinsă între 2 şi 4.1 grade pe scara Richter”, a transmis, miercuri dimineaţă, IGSU.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Sursa citată a precizat că, în vederea gestionării efectelor, au fost întreprinse măsuri de primă urgenţă, atât la nivel central, cât şi local.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

„Astfel, la nivel central a fost activată grupa operativă la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul local, s-a dispus verificarea situaţiei operative din teren cu forţe şi mijloace din cadrul ISU în toate judeţele în care a fost resimţit cutremurul, Convocarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducerea a Intervenţiei la nivelul judeţului Gorj, respectiv, convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi adoptarea HCJSU nr. 2 din data de 14.02.2023”, a mai precizat sursa citată.

IGSU anunţă că, potrivit ultimului bilanţ, au fost înregistrate efecte în 22 localităţi din 5 judeţe (GJ, DJ, HD, MH şi VL), fiind înregistrate apeluri prin SNUAU 112 prin care au fost semnalate probleme medicale, fisuri ale imobilelor şi elemente de construcţie desprinse.

„Cea mai mare parte a problemelor medicale semnalate, au vizat atacuri de panică în rândul a 9 persoane, 4 persoane din jud. Gorj au prezentat traumatisme provocate de diverse elemente de construcţie, fiind transportate la spital, iar o persoană a rămas blocată în lift, într-un bloc din mun. Târgu Jiu şi a fost extrasă de echipajele de intervenţie”, a mai precizat sursa citată.

Totodată, ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri, au fost avariate 6 autoturisme în mun. Târgu Jiu, iar pe Defileul Jiului au căzut stânci care au fost îndepărtate de reprezentanţii Drumurilor Naţionale.

„În judeţul Gorj, în mun. Târgu Jiu – au fost semnalate avarii reprezentate de fisuri în pereţi, desprinderi ale unor elemente de construcţie la 48 imobile, din care 20 case de locuit, 15 blocuri, 2 biserici, 1 spaţiu comercial, 3 obiective economice, 7 sedii instituţii prezintă fisuri, crăpături, tencuială căzută şi elemente de construcţie căzute sau în pericol să cadă. De asemenea, au mai fost semnalate avarii uşoare la mai multe coşuri de fum de la unele blocuri de locuit din zona Debarcader a Municipiului Tg-Jiu”, anunţă IGSU.

Efecte au fost înregistrate în alte 10 localităţi din judeţ, respectiv, loc. Bumbeşti-Jiu, Rovinari, Tismana, Arcani, Băleşti, Godineşti, Bâlteni, Stejari, Leleşti, Albeni care au constat în fisuri la diferite corpuri de clădire, la acoperisuri, la coşuri de fum, etc.

„Totodată, o altă zonă afectată de undele seismice a fost şi judeţul Hunedoara unde au fost identificate de asemenea, efecte în 7 localităţi, ce au constat în fisuri la diferite corpuri de clădire, scări de bloc, balcoane etc.

Până la acest moment nu au fost identificate situaţii care să pună în pericol viaţa cetăţenilor, în zonele unde seismul a fost resimţit”, au mai transmis autorităţile.

Misiunile din teren continuă în judeţele afectate de cutremur.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191