Venezuela a trimis 11.000 de soldați să „recucerească” o închisoare controlată de interlopi. Deținuții aveau piscină, club și zoo

Venezuela a trimis 11.000 de soldați să „recucerească” o închisoare controlată de interlopi. Deținuții aveau piscină, club și zoo

Guvernul din Venezuela a trimis de militari pentru a relua controlul asupra uneia dintre cele mai mari închisori din țară, controlată de mult timp de o rețea de interlopi, relatează BBC. Închisoarea Tocoron, în nordul țării, se află sub controlul grupării Tren de Aragua de ani de zile, iar deținuții puteau să se miște fără restricții prin închisoare, aceasta fiind dotată cu facilități de tip hotel – piscină, club de noapte și o mini grădină zoologică.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Oficialii au anunțat că după recuperarea controlului asupra acestei închisori, cei de deținuți vor fi transferați la alte închisori.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Mulți dintre cei care stăteau în închisoarea respectivă erau oameni liberi care trăiau alături de deținuți condamnați. După ce autoritățile au anunțat relocarea deținuților, unele rude au început să plângă afară, în condițiile în care spun că nu știu unde să se ducă.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„Aștept să mi se spună unde îl vor duce pe soțul meu. Noi locuiam aici, dar ne-au dat afară”, a declarat una dintre fostele „locuitoare” de la închisoarea Torrocon, Gladys Hernandez.

Conform surselor citate de BBC, jurnaliștii au văzut gardieni cărând motociclete, televizoare și cuptoare cu microunde din închisoare.

Într-un mesaj pe Twitter, ministerul de interne venezuelean i-a lăudat pe ofițerii care au recuperat controlul închisorii pentru „demantelarea unui centru de complot și de infracțiuni”.

Șeful grupării Tren de Aragua, Hector Guerrero Flores, ispășea o pedeapsă de 17 ani în această închisoare pentru crimă și trafic de droguri. Puterea lui era atât de mare, însă, încât acesta putea să vină și să plece oricând voia din închisoare.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191