Veniturile părinților vor fi verificate de școală la început de an școlar

Veniturile părinților vor fi verificate de școală la început de an școlar

Veniturile părinților vor fi verificate de conducerea școlii în noul an școlar 2023-2024.Înainte ca elevii să primească bursă socială, unitățile de învățământ vor întreba la ANAF cât câștigă familiile școlarilor. Între timp, guvernanții îi lasă pe olimpicii internațional fără bursele de excelență, după ce în urmă cu câteva săptămâni au încercat să condiționeze și bursele sociale pentru copiii cu un părinte decedat.
Până acum, părintii aveau obligația ca la fiecare început de an școlar să aducă la școală o adeverință de la ANAF prin care să demonstreze că veniturile familiei sunt mici, iar elevul se încadrează să primească bursă socială.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Autoritățile au schimbat, în sfârșit, procedura și îi scapă pe părinți de birocrație. Începând cu acest an școlar, conducerea școlii va avea sarcina să ceară informații de la administrațiile financiare despre veniturile părinților.

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea. 4 oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar 5 sunt răniți

Bursa sociala, în valoare de 300 de lei pe lună, se acordă elevilor care provin din familii unde venitul pe membru nu depășește 50% din salariul minim net, adică puțin peste 1.000 de lei. Aici nu se iau în calcul veniturile neimpozabile, precum alocațiile copiilor.

Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în București și în 23 de județe / Cum acționa gruparea care vindea stupefiante copiilor și tinerilor din toată țara

De aceeași bursă socială beneficiază și elevii cu un părinte decedat, fără să mai conteze veniturile, dar și cei orfani de ambii părinți.
Deși suma nu este mare, acești bani sunt foarte importanți pentru familiile nevoiașe care nu își permit să își tină copiii la școală.

În continuare, România este pe primul loc în Europa la rata abandonului școlar. 16% dintre copii renunță la școală, în timp ce media europeană este de 10%.

Totodată, 22% dintre elevii români nu reușesc să termine liceul, în timp ce în alte state europene media e de 14 procente.

Oficialii români nu par îngrijorați de aceste statistici, în condițiile în care au alocat doar 2.7% din PIB pentru Educație. Celelalte țări alocă aproape dublu: 5.1%.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191