Vezi aici cine a cumparat Casa Casatoriilor si cat a platit pentru cladirea-simbol

Vezi aici cine a cumparat Casa Casatoriilor si cat a platit pentru cladirea-simbol

Casa “Radu Stanian” de pe Bd. Independenței nr. 15, cunoscută drept “Casa Căsătoriilor”, a fost vândută, zilele acestea, printr-o tranzacție intermediată de Romania Sotherby’s, agenție specializată inclusiv în proprietăți istorice.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Cumpărătorul ar fi, potrivit surselor, omul de afaceri prahovean Cosmin Olteanu, proprietarul Oltina. Existau zvonuri de mai multă vreme că acesta ar fi interesat să cumpere imobilul pe care și autoritățile locale l-au dorit, ani la rând, dar pe care nu au reușit să-l achiziționeze, din cauza prețului mare stabilit de proprietari.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Imobilul a fost reședință oficială pentru trei primari ai Ploieștiului, primul proprietar al clădirii fiind, în jurul anului 1850, Radu Stanian.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

În prezent, clădirea este clasificată ca monument istoric.

Între 1955 și până în 2008, la retrocedare, aceasta a funcționat drept Casă a Căsătoriilor.

Nu se știe deocamdată cu cât a fost vândută, însă în anunțurile de licitație apărute în mediul on-line la un moment dat prețul de pornire era 985.000 de euro, estimările fiind că acesta ar putea ajunge la 1.000.000 – 1.100.000 de euro. Mai recent, autoritățile locale au fost notificate, în virtutea dreptului lor de preemțiune, că oferta de vânzare este de 900.000 de euro, fără TVA.

Chiar zilele trecute, în mediul on-line a apărut o petiție pentru salvarea monumentului.

Sursa: Telegrama.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191