Vezi aici cine a cumparat Casa Casatoriilor si cat a platit pentru cladirea-simbol

Vezi aici cine a cumparat Casa Casatoriilor si cat a platit pentru cladirea-simbol

Casa “Radu Stanian” de pe Bd. Independenței nr. 15, cunoscută drept “Casa Căsătoriilor”, a fost vândută, zilele acestea, printr-o tranzacție intermediată de Romania Sotherby’s, agenție specializată inclusiv în proprietăți istorice.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Cumpărătorul ar fi, potrivit surselor, omul de afaceri prahovean Cosmin Olteanu, proprietarul Oltina. Existau zvonuri de mai multă vreme că acesta ar fi interesat să cumpere imobilul pe care și autoritățile locale l-au dorit, ani la rând, dar pe care nu au reușit să-l achiziționeze, din cauza prețului mare stabilit de proprietari.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Imobilul a fost reședință oficială pentru trei primari ai Ploieștiului, primul proprietar al clădirii fiind, în jurul anului 1850, Radu Stanian.

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

În prezent, clădirea este clasificată ca monument istoric.

Între 1955 și până în 2008, la retrocedare, aceasta a funcționat drept Casă a Căsătoriilor.

Nu se știe deocamdată cu cât a fost vândută, însă în anunțurile de licitație apărute în mediul on-line la un moment dat prețul de pornire era 985.000 de euro, estimările fiind că acesta ar putea ajunge la 1.000.000 – 1.100.000 de euro. Mai recent, autoritățile locale au fost notificate, în virtutea dreptului lor de preemțiune, că oferta de vânzare este de 900.000 de euro, fără TVA.

Chiar zilele trecute, în mediul on-line a apărut o petiție pentru salvarea monumentului.

Sursa: Telegrama.ro