Un american care a cumpărat un abonament pe viață de la United Airlines acum trei decenii a „trăit ca un sultan”, potrivit unui raport în care se menționează că bărbatul a zburat în total o distanță de zeci de ori mai mare decât cea parcursă de misiunea spațială Apollo 11 până la Lună și înapoi, informează The Guardian.
Tom Stuker, din New Jersey, a plătit de dolari pentru acest abonament în 1990, potrivit Washington Post – o decizie pe care a descris-o ca fiind „cea mai bună investiție din viața mea”.
Adevărul lui Andrei Volosevici: un interviu “pe bune” despre realitatea din ultimii 4 ani
În cei 33 de ani care au trecut de atunci, Stuker, acum în vârstă de 69 de ani, a zburat peste 37 de milioane de kilometri și a vizitat peste 100 de țări.
Numai în anul 2019, zborurile lui Stuker „au acoperit mai mult de șase călătorii pe Lună”. În acel an, Stuker a zburat de 373 de ori și a parcurs 2,35 milioane de kilometri. Dacă ar fi plătit pentru fiecare zbor în parte, l-ar fi costat 2,44 milioane de dolari.
În plus, pentru că a zburat atât de mult, Stuker a strâns milioane de kilometri parcurși în zbor, ceea ce i-a permis să profite de toate bonusurile oferite de compania aeriană pentru clienții fideli. În 2019, Stuker a fost primul client al United Airlines care a depășit 10 milioane de mile parcurse cu avioanele companiei.
„Stuker a trăit ca un sultan pe milele United de atunci – apartamente în hoteluri de lux din toată lumea, săptămâni de croaziere Crystal, mese gourmet de la Perth la Paris”, potrivit Washington Post.
Stuker și-a folosit milele ca să „îi reamenajeze casa fratelui său” și „odată, a plătit cu carduri Walmart cadou în valoare de de dolari într-o singură zi”. Stuker a câștigat și o licitație organizată în scopuri caritabile pentru a apărea într-un episod din serialul Seinfeld, licitând de kilometri parcurși în zbor.
Au fost, însă, și momente neplăcute la bordul multelor avioane în care Stuker s-a urcat. De când și-a cumpărat abonamentul pe viață, Stuker a fost martor la moartea a patru persoane care zburau cu același avion ca și el.
„Toate, atacuri de cord”, a spus Stuker pentru Washington Post. „I-am cunoscut pe unii din ei. Au murit pur și simplu pe locurile lor. Ultimul tip era la [clasa] business cu mine, de la Chicago la Narita (Tokyo). L-au acoperit cu o pătură și i-au pus centura la loc.”
„Ce altceva puteau să facă? Garantez că cineva de la business se gândea: ‘Hei, dacă el nu își mai mănâncă înghețata de ciocolată, vă supărați dacă…?’”
În cei 33 de ani de când a cumpărat abonamentul, Stuker a petrecut între „200 și 250 de zile pe an în aer”, exceptând perioada de pandemie, și spune că vrea să continue să zboare cât mai mult. El și soția lui au fost în „peste 120 de luni de miere”.
Cât despre impactul asupra mediului, Stuker nu a părut deloc îngrijorat într-un interviu pentru GQ din 2020.
„Eu nu adaug la amprenta [de carbon]”, a spus Stuker. „Avionul va zbura și dacă sunt în el și dacă nu. Ar fi mult mai relevant dacă aș zbura cu un avion privat. Aceia sunt oamenii care pot ajuta mediul mult mai mult decât pot eu, dacă ar zbura [cu avioanele] comerciale”.