VIDEO Momentul atacului din Cernihov, surprins de o tânără care se filma. Racheta a căzut în piața centrală, plină de oameni

VIDEO Momentul atacului din Cernihov, surprins de o tânără care se filma. Racheta a căzut în piața centrală, plină de oameni

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 37 rănite după ce o rachetă rusă a lovit piaţa centrală din oraşul ucrainean Cernihov, din nordul ţării, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne de la Kiev, transmite Reuters. Momentul atacului a fost surprins de o tânără care se filma cu telefonul.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Oamenii se îndreptau spre biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă când a avut loc atacul, a precizat ministerul, adăugând că 11 dintre răniţi sunt copii.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

„O rachetă rusească a lovit chiar în centrul oraşului, în Cernihivul nostru, o piaţă, universitatea politehnică, un teatru”, a postat pe Telegram preşedintele Volodomir Zelenski, care se află într-o vizită de lucru în Suedia. „O sâmbătă obişnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi de durere şi pierdere”, a adăugat el.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

„Iată ce înseamnă să trăieşti lângă un stat terorist. Acesta este lucrul împotriva căruia ne unim întreaga lume”, a scris Zelenski şi pe reţeaua X, precizând că sunt victime şi transmiţând condoleanţe.

„Îndemn lumea să se opună terorii ruseşti. Oferiţi Ucrainei instrumente suplimentare pentru a proteja viaţa. Pentru ca viaţa să câştige, Rusia trebuie să piardă acest război”, a arătat Zelenski, aflat în Suedia.

O scurtă înregistrare video care însoţeşte postarea lui Zelenski arată resturi împrăştiate în piaţa din faţa teatrului regional, unde maşinile parcate au fost grav avariate. De asemenea, un cadavru poate fi văzut pentru scurt timp în videoclip, în interiorul unei maşini.

În ultima vremea, Rusia a atacat tot mai des cu rachete şi drone oraşe ucrainene aflate departe de linia frontului. Forţele ruseşti au invadat Cernihivul după începerea ostilităţilor, la 24 februarie 2022, dar ulterior acestea au fost respinse de armata ucraineană. De la retragerea Rusiei din nordul Ucrainei, această regiune a fost ferită de atacuri de amploare, cele mai grele lupte fiind concentrate în estul şi sudul ţării.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191