Vine ciclonul mediteranean peste România. Cum va fi influenţată prognoza meteo / Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ploi și grindină

Vine ciclonul mediteranean peste România. Cum va fi influenţată prognoza meteo / Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ploi și grindină

Un nou ciclon format în Mediterană ameninţă mai multe zone din Europa, printre care şi România.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

În același timp noua alertă meteo anunță descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici. Mai sunt anunțate și averse care local vor acumula între 15 și 20 l/mp, precum și intensificări ale vântului.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Vreme instabilă în toată țara

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Meteorologii au emis o avertizare meteo nowcasting Cod portocaliu de ploi torențiale pentru localități din județul Buzău. Multe județe se află sub avertizare Cod galben.

Vremea în data de 22 mai este una schimbătoare, cu temperaturi plăcute dar cu perioade de vânt. Vremea va fi relativ răcoroasă în sud-vestul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Deși cerul va fi mai mult variabil, o să avem din nou un episod de instabilitate atmosferică accentuată mai ales după-amiaza și seara, local în Banat, în sudul Crișanei, în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea. În aceste zone vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice și atenție! … este posibil să cadă și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. Vântul va prezenta unele intensificări în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor când vor fi posibile și vijelii. Rafalele vântului ar putea ajunge la 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade.

Vremea în Capitală

În București vom avea o vreme cu un cer temporar noros, însă probabilitatea pentru ploi va fi redusă. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

Vedem ce se întâmplă și la munte pentru că vremea va fi în general instabilă, mai ales după-amiaza și seara. Local în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali se vor semnala aversele ce vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice și posibil de grindină. În restul masivelor cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări în timpul averselor când vor fi posibile și vijelii.

La mare vremea va fi relativ caldă, iar în cursul după-amiezii și seara, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…23 de grade, în timp ce Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 și 19 grade.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191