Virusul Marburg a fost depistat în două țări: este extrem de viral și are o mortalitate de 88%. Nu are tratament

Virusul Marburg a fost depistat în două țări: este extrem de viral și are o mortalitate de 88%. Nu are tratament

Zeci de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Marburg au fost depistate în Guineea Ecuatorială și Camerun. Virusul este unul extrem de contagios și nu există tratament sau vaccin aprobat pentru tratarea acestuia. Marburg generează o mortalitate de 88%.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Guineea Ecuatorială a confirmat astăzi primul său focar de îmbolnăvire cu virusul Marburg. Testele preliminare efectuate în urma decesului a cel puțin nouă persoane în provincia Kie Ntem, situată în vestul țării, au fost pozitive la febra hemoragică virală, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Autoritățile sanitare din Guineea Ecuatorială au trimis eșantioane la laboratorul de referință Institut Pasteur din Senegal, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru a determina cauza bolii, în urma unei alerte lansate de un oficial sanitar din district la 7 februarie. Dintre cele opt probe testate la Institutul Pasteur, una s-a dovedit a fi pozitivă la virus. Până în prezent, au fost raportate nouă decese și 16 cazuri suspecte cu simptome precum febră, oboseală și vărsături și diaree pătate de sânge.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Boala cu virusul Marburg este o boală extrem de virală care provoacă febră hemoragică, cu o rată de mortalitate de până la 88%. Ea face parte din aceeași familie cu virusul care provoacă boala cu virus Ebola. Boala cauzată de virusul Marburg începe brusc, cu febră mare, dureri de cap severe și stare de rău accentuată. Mulți pacienți dezvoltă simptome hemoragice severe în decurs de șapte zile. Virusul se transmite la oameni de la liliecii de fructe și se răspândește printre oameni prin contactul direct cu fluidele corporale ale persoanelor, suprafețelor și materialelor infectate.

Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a trata virusul. Cu toate acestea, îngrijirea de susținere – rehidratarea cu lichide orale sau intravenoase – și tratamentul simptomelor specifice, îmbunătățește supraviețuirea. O serie de tratamente potențiale, inclusiv produse din sânge, terapii imunitare și terapii medicamentoase, precum și vaccinuri candidate cu date din faza 1 sunt în curs de evaluare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191