Vitalia Salubritate Prahova : „Activitatea noastră principală este tratarea și eliminarea deșeurilor municipale!”

Vitalia Salubritate Prahova : „Activitatea noastră principală este tratarea și eliminarea deșeurilor municipale!”

Acțiuni pentru diminuarea efectelor olfactive

Mesaj din partea judecatorilor pentru „Portocala si Onea”: Magistrati cu un profil nesanatos

Acțiuni realizate de către VITALIA SALUBRITATE PRAHOVA pentru diminuarea efectelor olfactive generate de depozitul de deșeuri industriale nepericuloase situat în Valea lui Dan – oraș Băicoi

Un băiețel de cinci ani din Ploieşti, diagnosticat cu leucemie, are șanse la viată dacă îi suntem alături

Vitalia Salubritate Prahova și orașul Băicoi
Societatea noastră este prezentă în viața economică a orașului Băicoi de aproape 10 ani. De-a lungul timpului, activitatea noastră principală a fost tratarea și eliminarea deșeurilor industriale nepericuloase.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Ne-am implicat în demersuri de dezvoltare durabilă, cu scopul de a deveni un partener fiabil pentru agenții economici importanți din Prahova și comunitatea locală. Astfel, împreună cu Primăria Băicoi putem participa la îmbunătățirea vieții în comunitate, în domeniul în care avem experiență și suntem disponibili pentru o serie de proiecte în parteneriat, pentru un oraș mai curat și mai sănătos. Am desfășurat o serie de acțiuni conforme cu politica societății noastre ce au ca scop reducerea impactului activităților zilnice asupra mediului și populației din vecinătate.

Măsuri pe care le-am luat cu scopul de a asigura confort locuitorilor orașului:
Controlul periodic al concentrației de gaze (H2S și NH3) cu potențial de generare a mirosurilor în limita amplasamentului. Prelevarea și interpretarea analizelor se efectuează de către un laborator specializat și acreditat RENAR. Rezultatele obținute și corelarea cu intensitatea activității de exploatare ne-au ajutat să controlăm mai bine impactul, încă din interiorul amplasamentului, înainte de răspândirea dincolo de zona de protecție.
Urmărirea cu strictețe, începând cu anul 2021, a fiecărui transport și refuzul în cazul constatării celui mai mic semn de disconfort olfactiv, la descărcare acestuia, indiferent de impactul economic asupra societății noastre.
Eliminarea oricărui tip de deșeu sau asociere de deșeuri, cu potențial de aprindere (cenușă de Aluminiu). De asemenea, am redus volumul activităților economice prin renunțarea la parteneriatul desfășurat pe platforma temporară, din cadrul depozitului, aceasta fiind principala sursă de poluare olfactivă.
În prezent avem o instalație de odorizare, cu un rol proactiv în confortul olfactiv al întregii zone. Furnitura este deja livrată și pusă în funcțiune. Instalația reduce impactul olfactiv al activității nu numai a societății noastre, ci și a celorlalți agenți economici din zonă. De asemenea, succesul inițiativei poate motiva replicarea acestui proiect și de către alți agenți economici interesați de confortul olfactiv al populației. Pentru testare putem pune la dispoziție o a doua instalație mobilă, achiziționată pentru Rampa ecologică a societății noastre din Boldești-Scăeni.
Devierea de la depozitare, începând cu anul 2022, a 90%, din cantitatea de cenușă ușoară provenită de la furnizorul nostru Lukoil. Aceasta acțiune va reduce aproape în totalitate generarea aburului în urma procesului tehnologic de inertizare a cenușei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191