Vizitatorul 1001 la Acerenza/ Succes uriaş al Muzeului dedicat lui Vlad Țepeş

Vizitatorul 1001 la Acerenza/ Succes uriaş al Muzeului dedicat lui Vlad Țepeş

Într-o postare recentă pe Facebook, Mircea Cosma, președintele Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, a împărtășit noi detalii despre impactul expoziției „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș” la Acerenza, în regiunea Basilicata din Italia.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

„Călătorul cu numărul 1001 la Acerenza a simțit prietenia lui Vlad Țepeș, alături de mama sa, Lucretia Enache, președinta ARI Basilicata. Un succes de public neașteptat în doar câteva zile de la deschidere! Continuăm să aducem lumina asupra moștenirii noastre culturale.”, a scris Cosma entuziast în postarea sa.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Expoziția itinerantă a captat imaginația și curiozitatea localnicilor și a vizitatorilor, oferind o perspectivă profundă asupra impactului lui Vlad Țepeș în contextul european. Această inițiativă face parte din proiectul „Cei ce ne-au dat nume și țară”, prin care Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești își propune să reafirme contribuțiile remarcabile ale domnitorului în istoria și cultura europeană.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Cosma a subliniat că succesul expoziției și numărul mare de vizitatori reflectă interesul și aprecierea comunității pentru eforturile lor de a promova dialogul intercultural și de a împărtăși o moștenire comună europeană.

„Proiectul ‘Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș’ continuă să fie un punct de atracție culturală și educativă în Europa, demonstrând că istoria noastră nu este doar un simplu capitol în cărțile de școală, ci o poveste vie care leagă popoare și destinuri.”, a adăugat Cosma.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191