„Vlad Tepes” a poposit, pentru cateva ore, la Manastirea Turnu, din Prahova (fost Scaun Domnesc)

„Vlad Tepes” a poposit, pentru cateva ore, la Manastirea Turnu, din Prahova (fost Scaun Domnesc)

Azi, 4 februarie 2023, „Vlad Tepes” a poposit la Manastirea Turnu, din Targsor – fost Scaun Domnesc in perioada medievala.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

In Sala Tronului, a rulat Filmul „Egregora. Comoara pierduta! „, episodul I – dedicat Domnitorului Vlad Tepes, productia, scenariul si regia apartinand actorului Andrei Chiriac,

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Au fost prezente aproximativ 60 de spectatori de toate varstele, dornici sa-l revada pe „Vlad Tepes” si vitejiile sale.

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Societatea Cultural-Istorica Mihai Viteazul” Ploiesti aduce multumiri Parintelui Valentin, Staretul Manastirii Turnu si Parintelui Pavel pentru gazduire si suportul tehnic acordat.

La finalul ecranizarii, actorul Andrei Chiriac a explicat publicului conceptul acestui film-serial care va totaliza 36 de episoade.

Prezent la eveniment, Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti a subliniat inca o data vitejia Domnitorului Vlad Tepes si importanta acestuia ca aparator al crestinatatii, acordandu-i producatorului Andrei Chiriac Diploma de Excelenta si Albumul „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”.

Totodata, albumul a fost inmanat si Manastirii Turnu, ca simbul al unitatii si continuitatii neamului romanesc!

Programul „Vlad Tepes, personalitate medievala europeana” a fost initiat in primavara anului 2021, cu ocazia implinirii a 590 de ani de la nasterea Domnitorului Vlad Tepes, 1431 – 2021.

Tot in anul 2021, s-au implinit 565 de ani de la urcarea pentru a doua oara pe Tronul Tarii Romanesti a lui Vlad al III – lea, in anul 1456, dar si 560 de ani de la sfintirea Bisericilor cu Hramul „Sf. Nicolae” de la Targsor – acum in incinta Manastirii Turnu si de la Comana (jud. Giurgiu), in anul 1461.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191