„Vlad Tepes” a poposit, pentru cateva ore, la Manastirea Turnu, din Prahova (fost Scaun Domnesc)

„Vlad Tepes” a poposit, pentru cateva ore, la Manastirea Turnu, din Prahova (fost Scaun Domnesc)

Azi, 4 februarie 2023, „Vlad Tepes” a poposit la Manastirea Turnu, din Targsor – fost Scaun Domnesc in perioada medievala.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

In Sala Tronului, a rulat Filmul „Egregora. Comoara pierduta! „, episodul I – dedicat Domnitorului Vlad Tepes, productia, scenariul si regia apartinand actorului Andrei Chiriac,

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

Au fost prezente aproximativ 60 de spectatori de toate varstele, dornici sa-l revada pe „Vlad Tepes” si vitejiile sale.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Societatea Cultural-Istorica Mihai Viteazul” Ploiesti aduce multumiri Parintelui Valentin, Staretul Manastirii Turnu si Parintelui Pavel pentru gazduire si suportul tehnic acordat.

La finalul ecranizarii, actorul Andrei Chiriac a explicat publicului conceptul acestui film-serial care va totaliza 36 de episoade.

Prezent la eveniment, Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti a subliniat inca o data vitejia Domnitorului Vlad Tepes si importanta acestuia ca aparator al crestinatatii, acordandu-i producatorului Andrei Chiriac Diploma de Excelenta si Albumul „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”.

Totodata, albumul a fost inmanat si Manastirii Turnu, ca simbul al unitatii si continuitatii neamului romanesc!

Programul „Vlad Tepes, personalitate medievala europeana” a fost initiat in primavara anului 2021, cu ocazia implinirii a 590 de ani de la nasterea Domnitorului Vlad Tepes, 1431 – 2021.

Tot in anul 2021, s-au implinit 565 de ani de la urcarea pentru a doua oara pe Tronul Tarii Romanesti a lui Vlad al III – lea, in anul 1456, dar si 560 de ani de la sfintirea Bisericilor cu Hramul „Sf. Nicolae” de la Targsor – acum in incinta Manastirii Turnu si de la Comana (jud. Giurgiu), in anul 1461.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191