Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din Brazilia, de anul viitor. Lula da Silva: „În niciun caz nu va fi arestat”

Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din Brazilia, de anul viitor. Lula da Silva: „În niciun caz nu va fi arestat”

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat, sâmbătă, că liderul rus Vladimir Putin nu va fi arestat în Brazilia, dacă va participa, anul viitor, la summitul G20 de la Rio de Janeiro.   

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Intervievat în marja reuniunii G20 de la Delhi, Lula a declarat că Putin va fi invitat la evenimentul de anul viitor, adăugând că el însuşi plănuieşte să participe la o reuniune a blocului BRICS al naţiunilor în curs de dezvoltare care va avea loc în Rusia, înainte de summitul de la Rio, notează Reuters, citată de

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

„Cred că Putin poate merge fără probleme în Brazilia”, a spus Lula, care a adăugat: „Ceea ce pot să vă spun este că, dacă sunt preşedintele Braziliei şi el vine în Brazilia, în niciun caz nu va fi arestat”.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin în martie, acuzându-l de crime de război, dar şi de deportare ilegală a sute de copii din Ucraina. Rusia a negat că forţele sale s-au implicat în crime de război sau că au luat cu forţa copii ucraineni.

Putin a lipsit în mod repetat de la întâlnirile internaţionale şi nu a fost prezent la reuniunea G20 de la Delhi, trimiţându-l pe ministrul de externe Serghei Lavrov.

Brazilia este semnatară a Statutului de la Roma, care a dus la înfiinţarea CPI.

Sâmbătă, naţiunile G20 au adoptat o declaraţie de consens care a evitat să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina, dar a făcut apel la toate statele să nu folosească forţa pentru a acapara teritorii.

Articol recomandat de

Cea mai sexy arbitră din lume și-a etalat corpul! S-a dezbrăcat în costum de baie minuscul și a spus cu ce echipă ține

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191