„World Basketball Day” celebrat și la Colegiul ,,Caragiale”

„World Basketball Day” celebrat și la Colegiul ,,Caragiale”

21 decembrie este o zi a celebrării baschetului la nivel mondial. Ziua în care s-a născut jocul de baschet devine „World Basketball Day” conform unei rezoluţii adoptate recent de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În acest sens baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti au revenit la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” acolo unde, începând din 2017, se tine Târgul de Crăciun. Înaintea plecării spre Focşani, acolo unde îi aşteaptă, mâine, un meci extrem de important în Liga Naţională, băieţii pregătiţi de Mihai Popa au dat curs invitaţiei primite din partea organizatorilor şi au fost prezenţi la evenimentul tinerilor, oferind şi o minge de baschet cu autografele jucătorilor pentru tombola ce a avut loc la finalul evenimentului.

Întâmpinaţi de directorul instituţiei, prof. Laura Pandelache, baschetbaliştii au devenit rapid clienţi ai tinerilor comercianţi, care i-au îmbiat cu produsele „de casă” scoase la vânzare, după care a urmat un scurt moment de socializare chiar pe terenul de baschet din curtea colegiului. „Căpitanul” echipei, Bogdan Popa, i-a felicitat pe organizatori pentru acţiunea ajunsă la cea de-a 5-a ediţie, pentru ca, la final, să-i invite pe cei prezenţi să… întoarcă vizita şi să fie prezenţi sâmbătă, 30 decembrie, ora 17:30, în Sala Sporturilor Olimpia, la meciul CSM Petrolul Ploieşti – CS Vâlcea.

Organizat de tot ceea ce înseamnă Consiliul Şcolar al Elevilor şi Comitetul de Părinţi – CNILC, proiectul are, la fel ca în 2023, când bună parte din fondurile strânse au ajuns la Matei Caravia, elev al Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” şi sportiv la CSM Ploieşti, şi o componentă umanitară, un procent consistent din banii strânşi urmând să meargă de această dată spre Alex Crăciun, un tânăr în vârstă de numai 17 ani, elev al Colegiului „Spiru Haret”, care se luptă cu o boală necruţătoare. Sursa foto:csmploiesti.ro

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191