Zile libere 2023. Când şi cum trebuie să recupereze elevii zilele libere date în plus pentru minivacanţe

Zile libere 2023. Când şi cum trebuie să recupereze elevii zilele libere date în plus pentru minivacanţe

Mai multe zile libere pentru cei care lucrează la stat, asta arată o hotărâre a Guvernului, adoptată la finalul anului trecut. Practic, bugetarii, inclusiv profesorii, vor avea trei zile în plus.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Zilele libere vor fi zile care vor crea așa-zise punți de concediu, pentru că acestea sunt lângă sărbători legale sau zile deja stabilite ca zile libere prin Codul Muncii.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

2 zile libere cad în timpul anului școlar

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Elevii pot recupera ziua liberă de 2 iunie 2023 până în data de 30 iunie, potrivit Hotărârii de Guvern aprobate în ultima ședință din acest an pentru a crea așa numita punte pentru o mini-vacanță de ziua Copilului pe 1 iunie.

Ministerul Educației precizează pentru Edupedu.ro că “recuperarea se poate face și în avans, adică înainte de ziua de 2 iunie și până la data de 30 iunie, dar nu în mod strict între 2 iunie – 30 iunie”. De precizat, școlile nu sunt obligate să raporteze dacă au recuperat zilele libere acordate de stat și nici nu există o procedură clară care să stabilească modul în care se recuperează.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 28 decembrie, Hotărârea de Guvern privind acordarea de zile libere legale, altele decât cele de sărbătoare legală pentru 2023 prin care va acorda bugetarilor, în anul următor, încă trei zile libere: 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

Elevii trebuie să recupereze zilele de 23 ianuarie și 2 iunie, declarate libere

Două dintre acestea, 23 ianuarie și 2 iunie afectează anul școlar pentru că pică în perioade în care sunt cursuri. Zilele vor fi decretate drept zile libere pentru toți angajații din sectorul bugetar, inclusiv pentru cadrele didactice și personalul din școli.

VACANŢE ŞCOLARE 2023. Concret, noile „mini-concedii” din perioada cursurilor anului școlar 2022-2023 vor fi următoarele:

sâmbătă 21 ianuarie – marți 24 ianuarie 2023, cu recuperare până în 28 februarie

joi 1 iunie – duminică 4 iunie 2023, cu recuperare până în 30 iunie 2023

Ziua de 2 iunie 2023 trebuie recuperată până în data de 30 iunie, deși vacanța de vară începe pe 17 iunie

Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate pe 28 decembrie privind acordarea de zile libere legale, altele decât cele de sărbătoare legală pentru 2023, ziua de 23 ianuarie trebuie recuperată până în data de 28 februarie, iar ziua de 2 iunie se recuperează până în data de 30 iunie 2023, deși vacanța de vară începe pe 17 iunie 2023.

“Fiecare unitate de învățământ a avut obligația realizării programului de recuperare, dar nu a existat o obligație de raportare a programelor propuse”, spune purtătorul de cuvânt al ministerului Educației, Corina Popa, pentru EduPedu.ro.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191