Zile libere și sporuri de 75% pentru o categorie de angajați.Cine sunt bugetarii care se vor bucura de noua schimbare

Zile libere și sporuri de 75% pentru o categorie de angajați.Cine sunt bugetarii care se vor bucura de noua schimbare

Un proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor vizează schimbarea regulilor privind compensarea muncii suplimentare pentru anumiți bugetari din România.Conform regulilor actuale, angajatorii trebuie să compenseze munca suplimentară a salariaților cu ore libere plătite în cel mult 90 de zile calendaristice.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Cu toate acestea, prin noul proiect legislativ, se dorește prelungirea termenului de compensare la 180 de zile pentru angajații instituțiilor din sistemul de ordine publică și siguranță națională.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

În cazul în care compensarea nu este posibilă în termenul menționat, munca suplimentară trebuie plătită printr-un spor la salariu corespunzător duratei acesteia (nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază).

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Potrivit documentului aflat în dezbatere, munca suplimentară va fi compensată ”prin ore libere plătite în următoarele 180 de zile calendaristice după efectuarea acesteia pentru cadrele militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti, funcţionarii publici şi personalul civil contractual din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Informaţii Externe şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”.

Inițiatorii proiectului legislativ susțin că prelungirea termenului de compensare a muncii suplimentare pentru angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională este necesară din cauza dificultăților întâmpinate de aceste instituții atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și din punct de vedere bugetar.

De asemenea, se argumentează că plata orelor suplimentare este o problemă importantă în aceste instituții și nu se aplică tuturor categoriilor de personal.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191