Potop într-o localitate din Hunedoara după o rupere de nori. Apa curge în valuri pe străzi, iar bătrânii privesc furia naturii neputincioşi. Un tânăr se încumetă să dea la o parte arborii aduşi de viitură ca să nu le intre apa în case.
Într-o altă parte a ţări, la Bacău, a căzut grindină cât oul de porumbel şi a pus la pământ grădinile şi culturille tot s-a aşternut un covor alb de gheaţă.
Şi la Cluj, munca oamenilor a intrat la apă. Iar în Mureş mai multe localităţi au fost măturate de vijelii. Vântul puternic a smuls un copac înalt şi l-a doborât peste o staţie de autobuz. Din fericire, nu erau călători în acel moment în zonă. Traficul a fost blocat mai bine de o oră.
Şi în oraşul ploile au adus probleme Târgu Mureş pentru localnci. Mai multe curţi şi subsoluri au fost inundate.
Un bulevard proaspăt modernizat din Bârlad s-a transformat în lac. Un tânăr merge prin apa care îi trece din glezne şi îl cară pe un altul în spate. Vremea le a stricat planurile turişitlor aflaţi în vacanţă la mare. S-au strâns nori negri deasupra plajei din Costineşti. Dar ploaia s a abătut peste Constanţa.
Vremea continuă tendinţa lunii iunie, cea mai ploioasă din an, şi aduce furtuni în mare parte a ţării cel puţin până la mijlocul lunii iulie. Un nou val de ploi va intra în ţară la mijlocul acestei săptămâni şi va aduce cantităţi importante de apă. Mai întâi în Ardeal, iar mai apoi, ciclonul se va poziţiona pe litoral. Şi asta chiar spre finalul săptămânii. Dincolo de furtuni sunt aşteptate temperaturi caniculare.
Valul de căldură se va intensifica de la o zi la alta. La mijlocul săptămânii temperaturile vor trece de pragul caniculei şi vor atinge valori de 36, poate chiar 37 de grade la umbră în sud-estul ţării, iar în condiţiile umidităţii foarte ridicate a aerului, disconfortul termic va fi foarte accentuat şi atmosfera va deveni greu de suportat.
Avertizarea de caniculă este valabilă în următoarele trei zile. Spre finalul săptămânii căldura se mai domoleşte, iar ploile vor fi doar prin est.