3 decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități/ Prahova, județul cu cele mai multe cazuri înregistrate oficial

3 decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități/ Prahova, județul cu cele mai multe cazuri înregistrate oficial

3 Decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, o zi în care se vorbește despre oamenii de lângă noi – adulți și copii – care au nevoi speciale.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Fie că au suferit un accident din cauza căruia au rămas imobilizați în scaune cu rotile, fie că s-au născut cu probleme de sănătate, în România sunt aproape 900.000 de persoane cu dizabilități, înregistrate într-un grad de handicap fizic, psihic, mental sau cu afecțiuni medicale invalidante.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Prahova se află, cu 38.273 de persoane cu dizabilități, pe primul loc între județele țării la acest capitol, doar 925 de adulți fiind – potrivit unei statistici oficiale la jumătatea acestui an – instituționalizați.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Cei mai mulți dintre prahovenii înregistrați într-un grad de handicap cu dizabilități (10.112) sunt încadrați într-un handicap somatic, urmați ce cei cu un handicap psihic (7.550) și mental (6.083). La polul opus se regăsesc persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA (277, din care șapte sunt copii) și alte 90 de persoane care suferă de afecțiuni medicale încadrate ca boli rare.

Sursa: Prahovainfo.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191