3 decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități/ Prahova, județul cu cele mai multe cazuri înregistrate oficial

3 decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități/ Prahova, județul cu cele mai multe cazuri înregistrate oficial

3 Decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, o zi în care se vorbește despre oamenii de lângă noi – adulți și copii – care au nevoi speciale.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Fie că au suferit un accident din cauza căruia au rămas imobilizați în scaune cu rotile, fie că s-au născut cu probleme de sănătate, în România sunt aproape 900.000 de persoane cu dizabilități, înregistrate într-un grad de handicap fizic, psihic, mental sau cu afecțiuni medicale invalidante.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Prahova se află, cu 38.273 de persoane cu dizabilități, pe primul loc între județele țării la acest capitol, doar 925 de adulți fiind – potrivit unei statistici oficiale la jumătatea acestui an – instituționalizați.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Cei mai mulți dintre prahovenii înregistrați într-un grad de handicap cu dizabilități (10.112) sunt încadrați într-un handicap somatic, urmați ce cei cu un handicap psihic (7.550) și mental (6.083). La polul opus se regăsesc persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA (277, din care șapte sunt copii) și alte 90 de persoane care suferă de afecțiuni medicale încadrate ca boli rare.

Sursa: Prahovainfo.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191